00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

קופסת העוגיות של דודה מונגר

בפולניה כמו בפולניה - לא זורקים אוכל!!

וגם לא את מה שנשאר ממנו:)

דוד שלי עובד באזור שבו מגדלים גזרים.

יום אחד הוא בא אלינו עם גזרי ענק שלא מהעולם הזה. אני מדברת איתכם על גזר גדולללללל. הנה תראו בעצמכם:

אבא ישר הוציא את מכונת המיצים והכין מיץ גזר.

מה"פסולת" שנזרקת למיכל של המכונה הכנתי עוגה;). שאני אזרוק?? מה פתאום!!

המתכון הוא של קרין גורן.

עוגת גזר וטחינה:

המצרכים:

 1+1/2 כוסות סוכר חום

3/4 כוס שמן

4 ביצים

3/4 כוס טחינה גולמית

1/2 כוס קמח לבן

3/4 כוס קמח מלא

1 כפית אבקת אפייה

1 כפית אבקת סודה לשתיה

מעט מלח

2+1/2 כוסות גזר מגורר

1 כפית קינמון

1+1/2 כוסות אגוזים וצימוקים

שומשום לזריה על התבנית

ההכנה:

מחממים תנור ל-160 מעלות.
בקערה גדולה טורפים סוכר חום, שמן וביצים לתערובת אחידה. מערבבים פנימה טחינה.
מוסיפים את שני סוגי הקמח, אבקת אפייה, אבקת סודה לשתייה, מלח, קינמון ומערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה ללא גושים.
מקפלים פנימה גזר מגורר, צימוקים ואגוזים.
משמנים את התבניות ושמים בכל תבנית חופן שומשום (בערך 2 כפות). מטלטלים את התבנית כך שהשומשום יצפה אותה מבפנים, ורק אז יוצקים את הבלילה פנימה, עד שלושת רבעי מגובה הדפנות. מפזרים שומשום בנדיבות גם מלמעלה.
אופים כ-45 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז יוצא עם פירורים לחים. 

 

מכירים את הבדיחה של השפן עם העוגת גזר? "נכון שזה איכס?")

אז הוא טועה השפן!! זה לא איכס בכלל!!

יצאה אחלה של עוגה בריאה עסיסית וטעימה!

 

 

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

15 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל הניק Mongar תפוס אלא אם צויין אחרת