00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

קופסת העוגיות של דודה מונגר

קאפקייקס שוקולד חגיגיים במיוחד

כשמגיע יומולדת למישהו חשוב לי במיוחד-ישר הגלגלים מתחילים לעבוד ואני מתחילה לחפש אחר המתכון המושלם. והפעם-קאפקייקס!!

חיפשתי וחיפשתי אחרי מתכון לקאפקייקס חגיגיים ויפים, טעימים ומרשימים.

עברתי על אינספור מתכונים, קיבלתי המון רעיונות, אבל בסוף החלטתי להכין בסיס עוגה שאני מאד אוהבת (עוגת שוקולד ושקדים של אורנה ואלה-מתכון שפירסמתי כאן בעבר) ולהוסיף ציפוי משלי.

רכשתי מנג'טים מסיליקון צבעוניים ומתוקים שאני חייבת לציין שלמרות כל החששות שלי על איך זה יצא ואם לא עדיף להשתמש במוכרים והפשוטים מנייר, יצא מצויין ובהחלט חגיגי ומכובד.

לציפוי הכנתי מוס שוקולד. התחלתי מהכנת גאנש שוקולד מ-300 גרם שוקולד מריר איכותי ומיכל של שמנת מתוקה שחיממתי במיקרוגל עד להמסה, ערבבתי פנימה 1-2 כפות של ליקר קפה חלבי ואז הכנסתי למקרר לכמה שעות.

השלב הבא היה להקציף מיכל נוסף של שמנת מתוקה ביחד עם השוקולד המקורר,אך עדיין במצב נוזלי (אם התקשה במהלך הקרור אפשר להכניס למיקרוגל לפרקי זמן קצרים שלא יתחמם אלא רק יתרכך.

צריך לשים לב להקציף עד שמתייצב ולא יותר כי זה יכול להפוך לחמאה. חמאה טעימה אמנם אבל זו לא הכוונה

העברתי לשק זילוף (חד פעמי כמובן-גאון מי שהמציא את זה!!) עם צנתר כוכב גדול.

זילפתי על כל קאפקייק קמצוץ מהקרם (ששימש כדבק) והנחתי מעליו נשיקת מרנג קטנטנה.

השלב הבא היה לזלף זילוף גדול ויפה מעל הכל.

אני זריתי מעל סוכריות פנינה ורדרדות ומתוקות-ככה בשביל היופי.

תודה גדולה לצלמת ענת דביר הלא היא זיקוקית האחת והיחידה!

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

12 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל הניק Mongar תפוס אלא אם צויין אחרת