00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

על הבר - חלומות רטובים

רברב קראש

במקום כלשהו באינטרנט ישנו פורום טיקי בשם טיקי סנטרל, לשם מתקבצים אותם אנשים שמחזיקים במדף המשקאות יותר מ12 סוגים שונים של רום, אותם אנשים שהבלנדר אצלם נמצא בסלון בשנים האחרונות, אבל לא הוציא עדיין מרגריטה-קפואה אחת. אותם אנשים שלא מהססים לסחוט 3 סוגים שונים של פירות הדר – ולא בתור תוכנית לדיאטה בריאה ומלאת ויטמין C. אותם אנשים שלא יהססו לנסות קוקטייל עם 6 מרכיבים ויותר, גם אם להרכיב אותו, משלב קריאת המתכון דרך עיצוב הקישוטים ועד הלגימה הראשונה בעזרת קש בצבע ניאון מעבר ליער של סטיררים וגרנישים ייקח רבע שעה ויותר.

בשנת 2003 הפורום ערך תחרות טיקי, שהמנצח בה מגיע ממחוזותינו. הקוקטייל התקבל בברכה ואף הופיע בספרי מתכוני הטיקי של ביצ'בם. בעבר נמנעתי מלפרסם אותו אך משלאחרונה הוא פורסם ברבים מספר פעמים החלטתי שהגיעה העת לחלוק לו כבוד ראוי.

הרברב קראש (Reverb Crash)
4ozמיץ אשכוליות טרי
1.5ozסירופ פסיפלורה
3/4ozמיץ ליים טרי
. אל תחליפו בלימון, או אם החלפתם בלימון אל תספרו לאף אחד, ממילא כל מי שיתקרב כדי לקבל לגימה יזכה לסטירת לחי מצלצלת.
3/4כף של סירופ אורז'ה (3/8ozבשביל המדייקים)
1ozרום לבן (קרוזאן עדיף, אנגוסטורה יהיה סביר. לא בקרדי שנעלם בפנים איפשהו)
1ozרום כהה (אפלטון אקסטרא או מאיירס)

מקריבים את המרכיבים לשייקר, משקשקים עם קרח, ממלאים כוס טיקי בקרח גרוס, מסננים אליה את הקוקטייל ומקשטים בהרבה הרבה מנטה.

סירופ פסיפלורה – בלית ברירה, תשתמשו בכזה של מונין שהוא לא רע בכלל וזו מחמאה ענקית מפלצן..אהם...סליחה, קפדן משקאות שכמותי. אם יש לכם גישה לפסיפלורה טריה, כמו למשל, נגיד, רק לדוגמא, הגדר החיה הזו בבית משפחת פלס במושב חד-נס, שמניבה הרבה יותר מדי פסיפלורה משאני מוכן להודות, אולי כדאי להכין את הסירופ בעצמנו.
מרוקנים מתוכן 5 פסיפלורות לסיר – כולל הגרעינים השחורים. מניחים על אש קטנה ומוסיפים סוכר – חצי מכמות הנוזל. עדיף סוכר-לבן או גרסא ניטראלית כזו או אחרת שלו, שכן סוכר חום ישנה את טעם הסירופ. ממשיכים לבשל על אש קטנה עד שהנוזל מצטמצם לכדי מחצית הנוזל – 5 פסיפלורות יתנו מספיק ל2 קוקטיילים, ואתם תרצו שני כי האחד – למרות שהוא מוגש בכוס טיקי ענקית – נגמר מהר מדי.

הרברב קראש הוא דוגמא לטיקי מודרני, בעיקר כי המציאו אותו ממש לאחרונה מה שאינו ברור מאליו היות ולא היה נהוג להמציא טיקי, או להכין כאלה בכלל, בין שנות ה70 לשנות ה2000. הטרנד הזה שהיה הזוי ומוזר ב2003 היום הוא כבר מאוד פופולרי, להמציא טיקי משלך. אבל בסופו של דבר, הוא דוגמא למשקה טיקי על כל מאפייניו, ודוגמא נהדרת.

לרוויה!

 

נ.ב., המתכון מאת kick_the_reverb, רן מוססקו. רברב למי שאינו מבין, כמוני, מוזמן לקרוא מה זה רברב, מה קורה כשבועטים בו ומה הקשר לקוקטייל הזה. אולי בפעם אחרת.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

9 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל Padod אלא אם צויין אחרת