00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אוכל מכל הלב

טחינת חצילים חריפה

טחינת חצילים חריפה

 

אם הייתי צריך לבחור את הטעם האהוב  עלי ביותר , אין ספק שהייתי בוחר  את מלך הטעמים שהוא החציל ומכיוון שקשה למלך לשרוד ללא מלכה אין ספק שהייתי משדך לו טחינה טובה כמלכת הטעמים .

חציל וטחינה , 2 מרכיבים שכל אחד בפני עצמו בעל טעם מדהים כשהטעם נשאר על הלשון ומשאיר זיכרון מעלף גם אחרי שסיימנו ליהנות ממנו .

 הפעם הכנתי טחינת חצילים ........לא חצילים בטחינה אלא טחינת חצילים ...ההבדל אולי קטן אבל  בעייני גדול מאד . הרבה טחינה עם הרבה חציל קלוי ,הרבה כבוד ל 2 השחקנים בתוספת המון פטרוזיליה קצוצה , שום לחיזוק ופלפל חריף .

 

חומרי הטחינה

 טחינה גולמית משובחת – כחצי קופסה לפחות , השתמשתי בטחינה היונה 500  גר'

מיץ מלימון טרי –  השתמשתי ב 1.5 לימון

מים קרים – 1 כוס

מלח

פלפל

 

הכנת הטחינה

 לערבב את הטחינה עם מיץ הלימון עד התמזגות החומרים והתבהרות הטחינה ,

להוסיף את המים הקרים בהדרגתיות ( לא את כל הכמות ) עד קבלת המרקם הרצוי . לתבל במלח ופלפל לפי הטעם .

במידה ומכינים רק טחינה ,ניתן להוסיף בשלב זה שיני שום כתושות , פטרוזיליה קצוצה דק .

מרקם הטחינה וטעמה ניתן לשינוי לפי טעמו של המכין . סמיכה , דלילה , עם פטרוזיליה ושום או טבעית .

ניתן לתקן טעמים ולתקן את הסמיכות ע"י הוספת טחינה גולמית או מים לפי הטעם .

אני אישית מעדיף להרגיש את טעם המודגש של הטחינה הגולמית .

 

חציל קלוי

לבחור חציל יפה , אני מעדיף את הזן המכונה בלאדי , חציל קל משקל , קליפה שחורה ומבריקה , בעל שקע  בחלקו התחתון הרחב . העוקץ בקצהו הצר צריך להיות ירוק ולא מושחר .

לקלות את החציל על אש גלויה , לסובב פעמיים את החציל על האש , להסיר מהאש לצינון על רשת לסינון הנוזלים הניגרים לאחר הקלייה .

לקלף בזהירות את הקליפה , לא לשטוף את הקליפה במי ברז , לקצוץ את בשר החציל למרקם דק.

 

להכניס למעבד מזון :

 4-5 שיני שום

צרור פטרוזיליה

1 פלפל חריף ירוק ללא הגרעינים .

מעט שמן זית

מלח

פלפל שחור

 

לקצוץ את החומרים במעבד

 

להוסיף לטחינה שהכנו את החצילים הקלויים שקצצנו , להוסיף את הפטרוזיליה  והשום שקצצנו במעבד , לערבב היטב , ניתן להוסיף תיבול ולשפר טעמים בשלב זה. 

כמובן שניתן להשמיט מהמתכון את הפלפל החריף למי שלא אוהב וגם את השום ( חס וחלילה )

 בתאבון

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

45 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל baronm10 אלא אם צויין אחרת