00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אוכל מכל הלב

קציצות דג – חזרה אל בית הספר

 קציצות דג – חזרה אל בית הספר

 

 

קציצות דג בטעם של ילדות רחוקה , קציצות דג שהיו מגישים במסעדות בתי הספר אי שם בסוף שנות החמישים כשהמדינה ואנחנו היינו צעירים ויפים .

אם היה טעם של אוכל מהעבר ההוא שהתגעגעתי אליו אז אלו קציצות הדג הפושטיות שהיינו אוכלים בין 2 פרוסות לחם שחור של פעם , איזה ריח מטריף היה בבית הספר בימים שהגישו את קציצות הדג והיום הצלחתי לחזור לריחות ולטעם של אז .

המתכון נפוץ מאד ברשת  והוא של  מבשלת בתי ספר מאז בשם בתיה זלצברג .

 

 

חומרים

1 ק"ג דג טחון – השתמשתי בדג נסיכת הנילוס

2בצלים מגורדים דק

4-5 שיני שום כתושות

צרור פטרוזיליה קצוצה דק מאד

2 ביצים

1/2 כוס קמח מצה

מלח

פלפל שחור

כמון

1/2 כוס מים

1/2 כפית סודה לשתיה

 

הכנה

לערבב את כל החומרים עם תערובת הדג הטחון , את הסודה לשתיה להמיס ב1/2 כוס המים ולהוסיף לתערובת . לתבל לפי הטעם ולהשאיר את התערובת לחצי שעה לספיגת הטעמים .

לטגן בשמן חם עד השחמה יפה מ 2  צידי הקציצות . להעביר לנייר סופג .

אפשר לשדך את הקציצות ברוטב , אני העדפתי את הקציצות יבשות .

קל להכנה , מהיר וטעים מאד

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

39 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל baronm10 אלא אם צויין אחרת