00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אוכל מכל הלב

דג דניס בתנור

דג דניס בתנור

 

אהבה גדולה יש לי לדגים וכל מה שהים ברך אותנו וכל ארוחת דגים אצלי היא טקס וחוויה מחודשת .  אומרים ובצדק שדג אוהב מעט תיבול וזה נכון על מנת לא לגנוב את הטעם מהשחקן הראשי .

אז הפעם הלכתי נגד הצדק ,הפעם הכנתי דג דניס בתנור עם תערובת תבלינים טוסקנה בנוסף לתיבול הקלאסי של שמן זית ,לימון , שום ומלח . התוצאה פשוט מדהימה , תוספת הטעמים התגבשה על עור הדג והעניקה  לו מרקם פריך וטעם נהדר מבלי לפגוע בטעמו של בשר הדג .

 

חומרים

דג דניס שלם

מיץ מלימון טרי

עלי טמין טרי

שמן זית

מלח ים אטלנטי

תערובת תבלינים טוסקנה

3 שיני שום כתושות

 

הכנה

 לשטוף היטב את הדג המנוקה להזליף עליו בנדיבות לימון טרי ולהשהות אותו עם הלימון כחצי שעה .

לחרוץ 3 חריצים אלכסונים מכל צד של הדג , חשוב לאחידות הצלייה ומניעת התנפחות העור בצלייה .

להזליף על הדג כולל חלקו הפנימי שמן זית ולעסות היטב את הדג .

לתבל את הדג עם :

מלח ים אטלנטי  , תערובת תבלינים טוסקנה , עלי טימין קצוצים דק , שום כתוש .

לעסות היטב את הדג ולהכניס לתנור שחומם ל 200 מעלות  ל 15-20 דקות .

מתקבל דג נהדר , מעטה פריך בטעם מדהים , בשר הדג רך ועסיסי

חגיגה לנשמה .

 

תערובת תבלינים טוסקנה – תערובת תבלינים ארומאטית , מורכבת משילוב של פלפל שחור , פלפל אדום  ,כמון , פפריקה , אגוז מוסקט ומלח ים אטלנטי . מרכיבי התערובת טחונים גס ומתאימים למתכוני גריל  וצלייה .

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

34 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל baronm10 אלא אם צויין אחרת