00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

סבתא מבשלת וגם...סורגת

שוקי עוף עם פתיתים

 
 
תבשילים של הכל בסיר אחד מאד אהובים עלי, במיוחד בימים שלא כל כך בא להיכנס למטבח, אבל בכל זאת צריך לאכול ואז תבשיל בסיר אחד או בשקית קוקי אחת שגם מהיר להכנה באים בדיוק במקום. ולכן כאשר ראיתי השבוע בשידור חוזר בערוץ האוכל את השף עומר מילר מבשל בתוכנית "מבשלים מהספרים" שוקי עוף עם פתיתים בראס אל חנות http://www.haimtov.co.il/Inner.aspx?ArticleID=3708
ידעתי שאת המתכון הזה אני מכינה לשבת.
ממליצה מאד לא להחליף את תבלין הראס אל חנות שניתן להשיג בכל חנות תבלינים או סופר שיש בו פינת תבלינים טריים, לדעתי זה עושה את כל הטעם הנפלא של התבשיל.
 
 
 
תוסיפו לכאן פתיתים ואלו המצרכים שמהם מורכב התבשיל כולו.
אמרתי פשוט ומהיר? אמרתי
 
 
 
מתחילים בהשחמה יפה בשמן זית של שוקי העוף מכל הצדדים, מתבלים אותם במלח ופלפל שחור גרוס בנדיבות, ומוציאים מהמחבת.
 
 
 
 
מתחילים בטיגון הבצל על אש בינונית עד שהוא מתרכך ומשחים מעט.
מוסיפים את הסלרי הגזר והשום (שיניים שלמות ומעוכות בעזרת סכין רחבה) וממשיכים לטגן תוך ערבוב עוד כ-10 דקות.
 
 
 
מוסיפים למחבת את הפתיתים ומתבלים בראס אל חנות, כורכום ופפריקה מתוקה ומערבבים מטגנים הכל יחד כ-3 דקות.
מחזירים למחבת את השוקיים, מוסיפים ציר עוף (או מים עם אבקת מרק עוף) עד לכסוי כמעט מוחלט של העוף, מביאים לרתיחה, מנמיכים אש למינימום ומבשלים 45 דקות.
 
 
 
מפזרים מעל התבשיל כוס של אפונה קפואה מופשרת, מכסים חזרה ומבשלים עוד 10 דקות (עד שהאפונה מתרככת).
 
 
 
ולפני המתכון הערה קטנה: מי שרוצה את המתכון אחד לאחד כמו בתוכנית שיקח מהקישור למעלה, אני שיניתי מעט את התבלון וגם כמויות המים יצאו לי שונות מהמתכון המקורי.
 
שוקי עוף עם פתיתים
 
המצרכים:
8 שוקי עוף
שמן זית
מלח ופלפל שחור גרוס גס
2 בצלים גדולים קצוצים דק
1 גזר קלוף וחתוך לקוביות קטנות
2 גבעולי סלרי קצוצים לקוביות קטנות
5 שיני שום שלמות קלופות ומעוכות בעזרת סכין רחבה
3 כוסות פתיתים בצורת אורז (כוס 200 מ"ל)
1 כף ראס אל חנות (תערובת תיבול מרוקאית)
1 כף פפריקה מתוקה
1 כפית כורכום
4 כוסות ציר עוף או מים עם 2 כפות א.מרק עוף (כוס 200 מ"ל)
1 כוס אפונה קפואה מופשרת
 
ההכנה:
מחממים שמן זית בסיר או מחבת רחבים ועמוקים ומשחימים את שוקי העוף. מתבלים במלח ופלפל שחור גרוס בנדיבות ומוציאים מהסיר ושומרים בצד.
 
מוסיפים לסיר את הבצל ומטגנים על אש בינונית עד שהוא מתרכך ומתחיל להשחים.
מוסיפים את הסלרי, הגזר והשום וממשיכים לטגן עוד כ-10 דקות .
 
מוסיפים לסיר את הפתיתים, מתבלים בראס אל חנות, פפריקה מתוקה וכורכום ומטגנים הכל יחד כ-3 דקות.
 
מחזירים לסיר את השוקיים מטביעים אותם בתוך הפתיתים ויוצקים ציר עוף (או מים וא.מרק) עד כמעט כסוי מלא של העוף.
מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש למינימום ומבשלים מכוסה 45 דקות.
 
מפזרים את האפונה על התבשיל, מכסים ומבשלים 10 דקות נוספות
(בודקים שהאפונה רכה ואם לא מבשלים עד להתרככותה).
 
בתאבון
 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

36 תגובות

ארכיון פוסטים
נקה
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל פנינה ט אלא אם צויין אחרת