00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אוכל מכל הלב

מרק אפונה וקרוטוני שום ושמן זית

 מרק אפונה וקרוטוני שום ושמן זית

 

אז שוב מרק אפונה  והפעם עם קרטוני שום ושמן זית  . המרק הוא מרק האפונה הקלאסי שמככב הרבה אצלנו אבל עם תוספת שמקפיצה את המרק במראה ובטעם גבוה גבוה .

חיבור מעולה בין מרק עם מרקם קטיפתי סמיך וחם לקרוטונים פריכים , משוחים  בשמן זית ,שום כתוש ושבבי צ'ילי חריף . קחו אוויר לפני הטעימה הראשונה ...מפתיע ..מדהים.

 

חומרים

2 בצלים בינונים קצוצים דק
 שמן זית
400 גר` אפונה יבשה

4 גזרים מגורדים

6 שיני שום קצוצות דק
2 שורשי פטרוזיליה חתוכים דק
מלח ,

פלפל שחור

כמון
3 כפות אבקת מרק עוף
2 כפות קמח

10 כוסות מים

הכנה
מטגנים את הבצל והגזר ושורש הפטרוזיליה בשמן  עד שהבצל נעשה  שקוף.
מוסיפים את השום הכתוש ומערבבים .  מוסיפים את הקמח , בוחשים במהירות ומוסיפים מחצית מכמות המים  .מוסיפים את האפונה השטופה ובוחשים. מוסיפים את אבקת המרק

,והפטרוזיליה הקצוצה .מוסיפים את יתרת המים ומתבלים במלח

כמון  ופלפל שחור .

מבשלים על אש נמוכה כשעה וחצי תוך כדי בחישה מידי פעם .
מרסקים את המרק עם מעבד מזון ידני עד קבלת מירקם קטיפתי עדין ביותר .
 

הוגש עם קרטוני שמן זית ושום , שבבי צ'ילי חריף וזילוף של שמן זית .

 הקרטונים

פרוסות לחם כהה , משוחות שמן זית ושום כתוש , קלויות בתנור עד השחמה , חיתוך לקוביות קטנות .

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

31 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל baronm10 אלא אם צויין אחרת