00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

סבתא מבשלת וגם...סורגת

תבשיל בשר עם מנגולד ושעועית לבנה

 
 
עד חודש שעבר היה לנו שוק מקומי שהתקיים פעם בשבוע ביום רביעי, בקייץ היה חם מאד להסתובב בו כי זה שוק פתוח, אבל איך שהיה מגיע ראש השנה, הייתי ממהרת להוציא את עגלת הקניות המתגלגלת מהמחסן וחוזרת לבקר בשוק בתענוג אמיתי. לצערי השוק נסגר מסיבות בטחוניות ואין יודע מתי ישוב לפעול, אבל זה לא הספור שרציתי לספר לכם.
 
לפני שנים אחדות בעודי ממתינה לתורי אצל מוכר העלים בשוק  צדו את עיני חבילות של מנגולד יפיפה, עמדתי והסתכלתי עליהן בעניין ואף מיששתי אותן, המוכר שהכיר בעל פה את הקניה הקבועה שלי עודד אותי ואמר תקני זה דבר נפלא לא תצטערי, המשכתי להתלבט כי מעולם לא נגעתי במנגולד ובטח שלא בישלתי איתו, המוכר אמר את יודעת מה קחי 2 חבילות בשמונה שקלים ואני בטוח שבבית כבר תלמדי מה לעשות איתו.
לקחתי היתה לי ברירה? בבית מיהרתי למחשב והתחלתי לחפש מה עושים עם מנגולד, פרסמתי גם בפורומים שאני מחפשת מתכונים מעניינים עם מנגולד וקיבלתי שפע מתכונים, אבל אחד מהם שבה את לבי מיד, ומכיוון שגם היו לי את כל המצרכים בבית החלטתי שזה יהיה התבשיל שלנו לשבת.
מה אגיד לכם יצא תבשיל מדהים, אולי הצבעים שלו לא כל כך יפים, אבל הטעמים שפתיים יישקו.
אין צורך להגיד שהוא הפך לתבשיל חורפי אהוב בביתנו.
 
בשבוע שעבר לקראת סוף השבוע של הסערה הגדולה כשכולם דיברו על חמין, חשבתי איזו קדירה אני הולכת להכין ולא בא לי על כלום, ואז בסופר במחלקת הירקות פתאום ראיתי אותם, עלי מנגולד, אהה מיד ידעתי איזה תבשיל חם ומהביל אני הולכת להכין שיתאים בדיוק לסופה המתקרבת טבחה בל סלק או טבחה (תבשיל) בשר עם מנגולד ושעועית לבנה - המתכון המקורי שקיבלתי בפורום הוא של מסעדת "גואטה" ואני התאמתי אותו כרגיל למה שאנחנו אוהבים.
 
 
 
 חותכים את הבשר לקוביות גדולות ואת המנגולד קוצצים גס
 
 
קוצצים את הבצלים ואת השום
 
 
 
בסיר גדול שמים שמן ומחממים עד שהוא ממש לוהט, בזהירות מכניסים כל פעם קבוצה של קוביות בשר לשמן החם, לטיגון והשחמה, וכך בכמה נגלות עד שכל הבשר סגור ושחום. מוציאים ושומרים בצד.
לאותו השמן מכניסים את הבצל ומטגנים עד לריכוך, מוסיפים את השום ומטגנים עד שמתחיל לעלות ניחוח, מוסיפים את המנגולד, ומטגנים תוך בחישה עד שהוא קמל ומצטמק.
 
 
 
מחזירים את הבשר לסיר, מוסיפים גם את השעועית לסיר, מכסים במים ומביאים לרתיחה, מכפים קצף ומבשלים בבעבוע עדין כשעה וחצי.
 
 
 
לאחר שעה וחצי מוסיפים לסיר את תפוחי האדמה, מתבלים מביאים לרתיחה חוזרת וממשיכים לבשל עוד כשעה וחצי
 
 
 
מגישים על אורז לבן שמאד נהנה לספוג את הרוטב השעועית והמנגולד ומתענגים על כל ביס וביס.
 
תבשיל (טבחה) בשר עם מנגולד ושעועית לבנה
 
המצרכים:
1/3 כוס שמן
2 חבילות עלי מנגולד, שטופים וקצוצים גס
2 בצלים גדולים קצוצים לקוביות
5-7 שיני שום קצוצות דק
11/2-2 ק"ג בשר בקר לבישול ארוך (אני משתמשת בשריר הזרוע מס` 8) כי אחרי בישול ארוך הוא יוצא רך כמו חמאה עם טעם עז של בשר)
2 כוסות שעועית לבנה שהושרתה לילה במים
5-6 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לרבעים
אבקת מרק עוף לפי הטעם
מלח
פלפל שחור גרוס גס
כורכום
1-2 כפות פפריקה מעושנת (או מתוקה אם אין מעושנת)
 
ההכנה:
מתחילים בסגירת הבשר.
מחממים את השמן בסיר גדול וכשהוא חם מאד, מתחילים להכניס קבוצות של קוביות בשר (לא להעמיס את הסיר כי אז חום השמן ירד והבשר מתחיל להוציא נוזלים במקום להיסגר).
מטגנים כך 2-3 נגלות עד שכל הבשר סגור ומטוגן היטב, מוציאים ושומרים בצד.
 
לאותו השמן מכניסים את הבצל ומטגנים עד לריכוך, מוסיפים את השום ומטגנים עד שמתחיל לעלות ניחוח שומי, מוסיפים את המנגולד ומטגנים עד שהוא מתחיל לקמול ולהתכווץ.
 
מחזירים את הבשר לסיר, מוסיפים לסיר גם את השעועית ששטפנו היטב אחרי השריה, מוסיפים מים רותחים ומביאים לרתיחה חוזרת,מכפים את הקצף, מכסים את הסיר מנמיכים להבה ומבשלים בבעבוע עדין כשעה וחצי.
 
מוסיפים את תפוחי האדמה, מתבלים במרק עוף, מלח, פלפל, כורכום ופפריקה, מביאים שוב לרתיחה, מכסים סיר, ומבשלים בבעבוע עדין עוד כשעה וחצי.
בשלב זה הבשר אמור להיות רק מאד מאד.
 
מגישים על אורז לבן ולמי שרוצה אפשר גם על קוסקוס
 
בתאבון
 
 
 
וזו המנה שלי על אורז מלא ובלי תפוחי אדמה לצערי, אבל גם כך זה מאד מאד טעים.
 
 
 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

24 תגובות

ארכיון פוסטים
נקה
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל פנינה ט אלא אם צויין אחרת