00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אוכל מכל הלב

חצילים קלויים ועגבניות צלויות

חצילים קלויים ועגבניות צלויות  

 

עוד הפעם חצילים...לא מצליח להיגמל....מי בכלל רוצה להיגמל מחצילים  והפעם חציל קלוי עם עגבניות שרי שניצלו בתנור עם הרבה בצל ושום .

אוהב את החציל גם מטוגן וגם מבושל אבל הטעם האמיתי שלו כשהוא קלוי על אש גלויה.

משתמש בדרך כלל בחציל עם הבסיס הרחב והמכונה בלאדי למרות שלדעתי הוא חציל חממות שלמגדלים נוח לקרוא לו בלאדי אבל למושג בלאדי יש משמעויות אחרות .

 

חומרים

חציל בלאדי – לבחור חציל קל משקל עם עור מתוח ומבריק.

סלסלת עגבניות שרי

6-8 שיני שום

עלי טימין

שמן זית

3-4 גבעולי בצל ירוק ללא החלק הלבן

1 בצל סגול

מלח

פלפל שחור

מיץ מחצי לימון טרי

 

הכנה

לקלות את החציל על הכיריים , לחרור כמה חורים לשחרור לחצים ולסובב אותו מידי פעם על האש  .

כשהקליפה חרוכה היטב מכל הצדדים להעביר את החציל לקירור בתוך מסננת .

כשהחציל התקרר לקלוף בזהירות את הקליפה , לא להיעזר בשטיפת מים לקלוף .

להניח את ליבת החציל שוב במסננת ,לפורר אותה ולחכות עד גמר הגרת נוזלי החציל . לכתוש את החציל למרקם רצוי ( אני בדרך כלל בסלטים כותש את החציל למרקם דק )

 את עגבניות השרי לחתוך לחצאים , להכניס לתבנית , לצקת בנדיבות שמן זית , מלח גס ,פלפל שחור גרוס , עלי טימין שקצצנו דק ואת שיני השום שחתכנו לפרוסות דקות .

לערבב את החומרים בתבנית ולצלות ב200 מעלות בתנור בחלקו העליון ל30-40 דקות . לערבב מידי פעם . להוציא לצינון .

 לערבב את החציל עם העגבניות הצלויות ,  כמות העגבניות שתרצו להוסיף לחצילים תלויה ביחס שתרצו בין העגבניות לחצילים ..לא חייבים את כל כמות העגבניות .

להוסיף בצל ירוק קצוץ דק , בצל סגול קצוץ דק ומיץ לימון .

לתבל במלח ופלפל שחור ,  לא לשכוח שאת העגבניות כבר תיבלנו ולכן רצוי לטעום קודם ולתבל לפי הצורך .

סלט טעים ביותר ,הבצלים מורגשים במרקם ומוסיפים טעם נהדר לירקות הקלויים .

בתאבון

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

16 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל baronm10 אלא אם צויין אחרת