00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

סבתא מבשלת וגם...סורגת

דג בירקות

 
 
אני משתדלת להכין לפחות פעם בשבוע דג לארוחת צהריים.
הדגים שאנחנו אוהבים הם סלמון שניתן להשיג היום טרי מצונן כמעט בכל מרכול, ומהדגים הקפואים יש לי תמיד כמה חבילות של פילה אמנון (מושט) וגם דג סול שאנחנו מאד אוהבים פשוט מטוגן כמו שניצל.
מי שמכיר את הבלוג מכיר את המתכונים של הדגים שלי בעיקר בתנור, הפעם אני מביאה מתכון של דג מבושל בהמון ירקות ארומטיים ורוטב אדום וסמיך שיצא פשוט מדהים והיה כל כך טעים עם קוסקוס מלא.
אז אם גם לכם מתחשק כך עושים זאת.
 
 
 
במחבת רחבה ועמוקה או בסוטז מזהיבים במעט שמן כרישה אחת קטנה חתוכה לחצאי עגולים, החלק הלבן בלבד עד לריכוך.
מוסיפים גזר אחד חתוך לחצאי עגולים וממשיכים לטגן הכל יחד עוד כמה דקות.
 
 
 
מוסיפים למחבת 2 פלפלים חתוכים לקוביות גסות, 1 כתום ואחד אדום וממשיכים לבשל, מוסיפים גם קישוא אחד קטן חתוך לקוביות ומטגנים קלות וגם 4 עגבניות קלופות וחתוכות לקוביות מבשלים הכל יחד כ-5 דקות.
 
 
 
מוסיפים כוס מים, רסק עגבניות, את כל התבלינים ופטרוזיליה, מביאים לרתיחה, מנמיכים אש ומבשלים כחצי שעה, מוסיפים כוס אחת של חומוס קפוא וממשיכים לבשל עוד חצי שעה.
בשלב זה הרוטב סמיך והירקות רכים.
טועמים ומתקנים תיבול.
 
 
מוסיפים את הדגים למחבת ובעזרת כף דואגים להעלות מהרוטב על הדגים כך שיהיו מכוסים לגמרי, אם אין מספיק נוזלים לכסוי הדגים מוסיפים מעט מים רותחים.
מכסים את המחבת ומבשלים ברתיחה עדינה בדיוק 10 דקות.
 
דג בירקות
 
המצרכים:
4 נתחי פילה מושט קפוא מופשרים, שטופים ומיובשים במגבות נייר
1 כרישה בינונית פרוסה לחצאי טבעות
1 גזר חתוך לחצאי טבעות
1 קישוא קטן חתוך לקוביות
1 פלפל כתום חתוך לקוביות גסות
1 פלפל אדום חתוך לקוביות גסות
4 עגבניות קלופות וחתוכות לקוביות
1/2 חבילה פטרוזיליה קצוצה דק
1 רסק עגבניות קטן (100 גרם)
1 כוס מים
1 כוס גרגרי חומוס קפואים (או מקופסת שימורים)
1 כפית פפריקה מתוקה
1 כפית כמון
1/2 כפית אבקת שום גבישי
פלפל שחור גרוס גס
מלח
מעט סוכר
*פפריקה חריפה לפי הטעם
*פלפל צ`ילי גרוס לפי הטעם
שמן
 
* מי שאוהב מאד חריף יכול להשתמש בפלפלים חריפים ולהוסיף בשלב הוספת הפלפלים המתוקים, אני הגעתי למסקנה שאני לא יכולה לשלוט על מידת החריפות עם פלפלים חריפים, פעם יוצא לי חריף אש ופעם לא חריף בכלל ולכן אני מתבלת בפפריקה חריפה ופלפל צ`ילי שאני יכולה לשלוט על מידת החריפות שהם מעניקים לתבשילים.
 
ההכנה:
שמים מעט שמן במחבת רחבה ועמוקה או בסוטז ומתחילים בטיגון הכרישה עד להזהבה.
מוסיפים את הגזר ומטגנים גם אותו מספר דקות.
מוסיפים את הפלפלים ומטגנים מספר דקות, מוסיפים את הקישוא ושוב מטגנים מספר דקות.
מוסיפים את העגבניות ומטגנים הכל יחד עוד כ-5 דקות.
 
מוסיפים כוס מים, את רסק העגבניות, את הפטרוזיליה ואת כל התבלינים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש, מכסים את המחבת ומבשלים בבעבוע עדין חצי שעה.
לאחר חצי שעה מוסיפים את גרגירי החומוס וממשיכים לבשל במחבת מכוסה עוד חצי שעה.
 
בשלב זה הרוטב אמור להיות סמיך מאד והירקות רכים.
מוסיפים את הדגים למחבת, בעזרת כף יוצקים עליהם מהירקות שבסיר ודואגים שיהיו מכוסים לגמרי בתבשיל, אם הם לא מכוסים לגמרי מוסיפים עוד מעט מים רותחים עד לכיסוי.
מכסים את המחבת ומבשלים הכל יחד ברתיחה עדינה בדיוק 10 דקות. (לא לבשל יותר מזה כי אז הדג יצא יבש).
 
אני אוהבת את המנה שלי מוגשת על קוסקוס מלא ואילו בעלי אוהב על פתיתים, גם על אורז לבן זה נפלא.
 
בתאבון
 
 
 
 
 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

20 תגובות

ארכיון פוסטים
נקה
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל פנינה ט אלא אם צויין אחרת