00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אוכל מכל הלב

מרק עדשים כתומות

02/12/2010

מרק עדשים כתומות

 לא מבין למה תמיד  אני מכין את מרק העדשים מהזן הירוק /חום .

אין לי הסבר למה התעלמתי מהעדשים הכתומות  והעדפתי את הירוקות .

אין לי סיבה אבל היום הכנתי מרק נהדר מהכתומות המקופחות והן לא אכזבו . מרק טעים ביותר , מהיר מאד להכנה להבדיל מהמרקים ארוכי הבישול שלי . מרק עם מספר מרכיבים מינימאלי והעדשים תופסו את כל הבמה בטעם ובמרקם .

 

חומרים

500 גר' עדשים כתומות

2 בצלים

5-6 גבעולי סלרי

6 גזרים

4 שיני שום

מלח

פלפל שחור

כמון

כורכום

2 כפות קמח – לא חובה

10 כוסות מים

 

הכנה

לשטוף את העדשים במי ברז ולסנן . לטגן את הבצל שקצצנו בשמן , להוסיף את הגזר שחתכנו לקוביות קטנות או פרוסות .להוסיף את גבעולי הסלרי שקצצנו דק . כשהבצל נעשה שקוף להוסיף את השום הכתוש לערבב מעט ולהוסיף את הקמח .לבחוש היטב ולהוסיף מחצית מכמות המים .

להוסיף את העדשים ששטפנו , להשלים את כמות המים לתבל לפי הטעם ,להוסיף את הפטרוזיליה הקצוצה . לבשל כשעה .

העדשים הכתומות מתפרקות לחלוטין בבישול ויוצרות מרקם סמיך ונהדר ,מי שרוצה לעדן את המרקם מוזמן לטחון את המרק עם מעבד מזון ידני .

יופי של מרק קל וטעים .

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

34 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל baronm10 אלא אם צויין אחרת