00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אוכל מכל הלב

סיניה- מאפה בשר טחון חצילים ועגבניות

סיניה- מאפה  בשר טחון חצילים ועגבניות

 

איזה משולש רומנטי .....בשר בקר טחון ,חצילים קלויים ועגבניות אדומות ...פסגה של טעמים.

באחת מהסדנאות שהשתתפתי בעבר עם השף חוסאם עבאס יצא לי להכין סיניה עגבניות ומכאן באה המנה של היום בתוספת של חציל קלוי בתערובת הבשר .

המאפה הינו תערובת בשר טחון ,וחצילים שנאפתה בתנור על פרוסות עגבנייה מתחת ורוטב סמיך מעל , החיבור בין החציל לבשר ולעגבניות הינו פשוט חתונה ....רק שיש כאן 3 צלעות ..

 

חומרי התערובת

 1 ק"ג בקר טחון

1 חציל בלאדי

צרור פטרוזיליה

1 בצל גדול

4-5 גבעולי סלרי

6 שיני שום

מלח

פלפל שחור גרוס

פפריקה מתוקה

כמון

בהרט

קינמון .

חופן צנוברים

שמן זית

 

הכנה

 לקלות את החציל על אש גלויה ( על הכיריים ) ,אפשר כמובן בתנור אני מעדיף את החריכה הישירה על האש . רצוי שיהיה חציל בלאדי קל משקל , קליפה מוצקה ומבריקה . להניח את החציל לצינון , להסיר את קליפת החציל ולהניח את הליבה במסננת להגרת נוזלים .

למעוך היטב את החציל ולקצוץ אותו למרקם דק .

לטגן במעט שמן זית את הבצל , להוסיף את גבעולי הסלרי שקצצנו דק וכשהבצל נעשה שקוף להוסיף את שיני השום שקצצנו דק ולערבב שהשום לא יישרף  .

 להכניס את הבשר הטחון לקערה , להוסיף את הבצל והסלרי שטיגנו , להוסיף את תערובת החציל הקלוי , צרור פטרוזיליה קצוצה וחופן צנוברים שקלינו .לתבל לפי הטעם .

להניח את התערובת בצד לספיגת טעמים .

 

רוטב העגבניות

 4-5 עגבניות פרוסות דק – עבור המצע התחתון

צרור פטרוזיליה קצוצה לפיזור על המצע התחתון ועל הרוטב העליון .

 

הרוטב שנכין הוא רוטב קר ( רוטב שהכנו אותו ללא בישול )

6-7 עגבניות בשלות בגודל בינוני

1 רסק עגבניות =100 גר'

1 כף סוכר

4 שיני שום כתושות

עלי תימין טרי

מלח

פלפל שחור גרוס

פפריקה מתוקה

 

הכנת הרוטב

 לגרד את העגבניות במגרדת גסה , להוסיף את רסק העגבניות , השום הכתוש , עלי התימין ( רק העלים ולקצוץ אותם דק ) , הסוכר ולתבל לפי הטעם .

 

הכנת המאפה

 לפזר את פרוסות העגבניות שפרסנו בתחתית התבנית , לפזר על העגבניות פטרוזיליה קצוצה .

לפזר מעל את תערובת הבשר בצורה אחידה ולהדק' אותה כלפי התחתית התבנית .

לפזר מעל את רוטב העגבניות ולפזר מעל שוב עלי פטרוזיליה קצוצה .

לכסות עם רדיד אלומיניום ולאפות כשעה ב 180 מעלות , להסיר את הרדיד.

לנקז עודפי נוזלים מהתבנית  ולהמשיך לאפות עוד כחצי שעה .

 

מאפה נפלא המשתדך מצוין עם טחינה מעל .

בתיאבון

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

31 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל baronm10 אלא אם צויין אחרת