00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

על אוכל, לייף סטייל, צרכנות וזנזוני מוח

לחמניות בצל -

24/11/2010

כשהחלטנו לעשות ארוחת המבורגר הבטחתי להכין לחמניות , חבריי פערו עיניים למה להכין נקנה לחמניות טובות של שמו או לחם ארז .."לא, התעקשתי -אני מכינה לחמניות זהב  ,ספירליות בניחוח בצל מאלף, פשוט מושלמות להמבורגר (ובכלל לכל כריך..ואפילו לטוסט) מתכון שבעבר מצאתי בנט..

מהכמות הזאת יוצאות  יוצאות 16 לחמניות בינוניות 

לבצק

1ק"ג קמח 

2 כפות שמרים יבשים 

רבע כוס שמן זית

2 כפות אבקת מרק בצל (*אני משתמשת בתבלין בצל שאני מכינה)

1 כפית מלח 

1 כף סוכר 

2 ביצים גדולות 

כ 3- כוסות מים פושרים (להתחיל עם שתיים ולהוסיף )

למלויי 

כוס בצל מיובש טחון (אני טוחנת מעט במכתש ועלי)

לציפויי

ביצה טרופה עם מעט מים 

זירעוני שומשום ,פרג, קצח 

ללוש במיקסר עם וו לישה 

על הבצק להיות רך ומעט דביק .

משמנים קערה ומניחים לבצק לתפוח מכוסה במקום חמים ,כשמכפיל נפח לשים שוב  ומנחים לתפוח שוב עד הכפלת נפח..

מחלקים את הבצק לשתיים 

מרדדים לעלה דק מלבני על משטח משומן , מפזרים מחצית מהבצל היבש

ומהדקים בעזרת מערוך משומן, מגלגלים לרולדה הדוקה מהחלק הצר 

חותכים לשמונה פרוסות ,עם מספריי מטבח יצוא מעולה  משטחים אותם מעט  ומנחים בתבנית עם ניר אפיה  מתפחים כשעה ..מחממים תנור ל200 מעלות 

מברשים את הלחמניות בביצה טרופה מפזרים שומשום/פרג/קצח 

מכנסים לאפיה של כ25 -30 דקות  עד שהם זהובים וקיסם שננעץ יוצא יבש .

לצנן על רשת ..כשקר לגמרי לשים בשקית ניילון .

 

 .

אצלנו נוהגים לאכול עם המבורגר ,חוצים את הלחמנייה וקולים אותה מעט ...

* שידרוגים

ללחמניות רכות במיוחד (אצלי אוהבים קריספי) לוותר על צפוי בביצה למרוח חמאה מומסת או שמן זית טרם האפייה ו בסיום האפייה למרוח שוב, לכסות בתום האפייה במגבת ..

 *טיפ להתפחה מהירה 

1.לשים במקרו ולהפעילו על עשרים שניות לחכות דקה שתיים ושוב להפעיל לעשרים שניות ,לחכות חמש דקות ולהפעיל מיקרו לחצי דקה ..ככה עד התפחה מלאה.

2.לחמם תנור ל 50 מעלות  להכניס את קערת מים ומעלה את קערת הבצק לעשר דקות ולבדוק..

 

 מקור המתכון 

http://www.kingarthurflour.com

התמונות מהנט 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

13 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל הים רגוע אלא אם צויין אחרת