00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אוכל מכל הלב

פול מדמס - ארוחת הבוקר של הפרעונים

פול מדמס

 פול מדמס , אומרים שזה מה שהפרעונים במצרים העתיקה אכלו בארוחת בוקר .....פול ? הרי זה אוכל של עניים ..דמיינו לעצמכם את קליאופטרה קמה בבוקר אחרי ליל הוללות וצורחת לסריס שלה

" מחמוד , תביא צלחת עם פול עם טחינה  וביצה עם הרבה שמן זית ולימון וגם שום ותשים למעלה כמון ופטרוזיליה ....וגם פיתות וסחוג חריף ואם יש פלאפל חם תביא גם ותשים לי בצד עגבנייה עם פלחי בצל  ... וגם ציפס  ודיאט קולה .

זה נראה לכם הגיוני ? אמנם קליאופטרה לא בדיוק נמנתה על השושלת הפרעונית אבל זאת הייתה  ארוחת הבוקר שלה וגם שלי השבת .

טעים בטירוף ואפילו דיאטטי ....משביע עד מחר בבוקר ((-:

 

 

המתכון של דורעם גונט כפי שפורסם בוואלה אוכל

 

פול מדמס

 

חומרים:

 

500 גרם פול מצרי יבש, מושרה ללילה בהרבה מים קרים עם כפית סודה לשתייה
2 בצלים, קלופים וחתוכים לפרוסות עבות
6-8 ביצים
מיץ לימון סחוט טרי, לפי הטעם
מלח
3 שיני שום, קלופות וכתושות

 

להגשה:
שמן זית
בצל ירוק
טחינה
עגבניות חתוכות לשמיניות
צ'ילי ירוק חריף, קצוץ או חתוך לטבעות דקות

 

הכנה:
מעבירים לסיר את הפול ללא מי ההשריה. מסדרים מעל הפול את טבעות הבצל ומעליהן את הביצים. מכסים במים טריים. מבשלים על אש קטנה עד שהפול מתרכך מאוד (לפחות שלוש שעות). מוודאים מדי פעם שהמים מכסים את הפול, ומוסיפים מים לפי הצורך (כשהפול כבר רך אפשר לתת למפלס המים לרדת. הפול שישהה מחוץ למים יקבל צבע כהה ועמוק יותר). בתום הבישול מוציאים את הביצים והבצל, ומתבלים במלח, בשום ובמיץ לימון.

 

מגישים עם הביצים הקשות, זילוף נאה של שמן זית ובצל ירוק קצוץ, לצד צלוחיות עם טחינה, עגבניות ופלפל ירוק חריף. אפשר להוסיף גם פטרוזיליה קצוצה.

 תודה לדורעם גונט וגם לקליאופטרה על ההשראה (-:

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

50 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל baronm10 אלא אם צויין אחרת