00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אוכל מכל הלב

נתחי חזה עוף צרוב ושעועית מוקפצת

16/11/2010

נתחי חזה עוף צרוב ושעועית מוקפצת

 נתחי חזה עוף שהושרה במשרה ונצרב במחבת עם שעועית ירוקה שהוקפצה עם רצועות פלפל אדום וגפרורי גזר ברוטב סויה ושום . מנה צבעונית וטעימה לחובבי הבישול המהיר .

 

חזה עוף צרוב

7-8 פרוסות חזה עוף דק ( שניצל ) חתוך לקוביות לא קטנות .

 

המשרה

4 כפות שמן זית

1 כף דבש

4 כפות סויה שחורה מתוקה ( במידה ומשתמשים בסויה רגילה להקטין ל2 כפות ) .

2-3 שיני שום כתושות

 מלח

פלפל שחור

פפריקה מתוקה

 להשרות את קוביות חזה העוף במישרה לחצי שעה לספיגת הטעמים .

 

חומרי הירקות

 שעועית ירוקה עדינה סנפרוסט

4 גזרים חתוכים לגפרורים

3 פלפלים אדומים חתוכים לרצועות רחבות

5-6 שיני שום קצוצות דק

מלח גס

פלפל שחור גרוס

שבבי צ'ילי חריף

4-5 רוטב סויה שחורה מתוקה ( להפחית כמות עם מדובר בסויה רגילה או להקטין כמות מלח בהתאם ).

שמן זית

 

הכנה

להקפיץ את הגזר והפלפל האדום כל אחד בנפרד באש גבוהה עם מעט שמן זית . הקפצה קצרה על מנת שלא יתרככו מידי .  להוציא מהמחבת .

להוסיף למחבת מעט שמן זית , להנמיך אש ולהוסיף את שיני השום הכתושות . לערבב במהירות שהשום לא יישרף . להוסיף את השעועית הירוקה ( לאחר ששטפנו והפשרנו אותה לטמ' החדר ) להגביר את האש למקסימום ולהקפיץ ולערבב את שיני השום שלא יישארו בתחתית המחבת . להוסיף את הפלפלים והגזר שהקפצנו קודם אל השעועית ,להוסיף את רוטב הסויה , המלח ,הפלפל ושבבי הצ'ילי .

להמשיך להקפיץ עד  שהשעועית מתרככת מעט  ולהוריד מהאש .

 

הכנת חזה העוף

לצרוב את נתחי החזה על מחבת לוהטת כ  3-4 דקות תוך כדי ערבוב על מנת שיצרבו מ2 הצדדים .

 בהגשה לעטר  את המנה  עם שומשום קלוי ובצל ירוק .

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

21 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל baronm10 אלא אם צויין אחרת