00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אוכל מכל הלב

חציל בטחינה וסויה

29/10/2010

חציל בטחינה וסויה

 

מתכון בהשראת מנת טאפס שטעמתי בביקורי בברצלונה ,מנת חצילים מיוחדת  מהמטבח הקטאלני .

נסו לדמיין את טעמם של קוביות החציל עם גבינת פאטה על רוטב טחינה גולמית ,סויה , צנוברים וקצח .מנה עם טעמים מדהימים כשילוב הסויה בטחינה עם הצנוברים פשוט מטריף .

המתכון שוחזר עם שינויים שלי ולדעתי הגיע לתוצאה מאד קרובה למקור .

 

הכמויות הן למנת פתיחה ל 2 אנשים

 כמויות

1 חציל בלאדי חתוך לקוביות

4 כפות טחינה גולמית

3-4 כפות סויה שחורה ( סויה מרוכזת ומתוקה , אפשר גם אחרת ,להיזהר במליחות שלה )

2 כפות צנוברים קלויים ללא שמן במחבת

מעט קצח – במקור אני חושב שהיה שומשום שחור

2 גבעולי בצל ירוק קצוצים דק – תוספת שלי

קוביות גבינת פאטה – השתמשתי בבולגרית  5%

 

הכנה

לצקת את הטחינה הגולמית בצלחת ההגשה , לצקת עם כף מסביב את רוטב הסויה .

לטגן את קוביות החציל בשמן זית עד הזהבה מ 2 הצדדים , להניח על נייר סופג ליבוש.

לסדר את קוביות החציל במרכז צלחת ההגשה ,להניח מעל את קוביות הגבינה , לפזר מעל את הצנוברים ,הקצח ובסוף את הבצל הירוק .

מה דעתי על חצילים אתם כבר יודעים מזמן אבל הפעם השילוב ברוטב הטחינה סויה וההתפצפצות בפה של הבצל הירוק והצנוברים עושים את המנה למדהימה .

בפעם הבאה נוסיף למשחק גם שום.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

24 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל baronm10 אלא אם צויין אחרת