00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אוכל מכל הלב

מרק ירקות – המרק של דור

מרק ירקות – המרק של דור

 

בחוץ ריח של חורף , ריח של גשם ראשון ועל הכיריים סיר ענק של מרק ירקות .

המיוחד במתכון הזה שהוא הוכן בעזרתו של השף הצעיר והמבטיח דור  ...נכדי הראשון והוא כבר בוחש בסירים ובגדול .

אחר הצהריים כשהוצאתי אותו מהגן הוא שאל... " הולכים להכין מרק ? "   "בטח דור , רק קודם הולכים לקנות את הירקות  " . לא תאמינו אבל חנות הירקות בשביל דור   היא חוויה כמו בלונה פארק ...נראה לכם שזה אומר משהו לגבי עתידו ?

אז בחרנו בקפידה ירקות טריים , קישואים , דלעת , גזרים , סלרי , פטרוזיליה וטסנו הביתה .

 

איזה צבע נהדר ...

 

דור רוחץ את הקישואים

 

וגם את הדלעת

 

וגם את הגזרים

 

וגם את עלי הסלרי

 

מחכים בסבלנות שסבא יסיים לצלם

 

מעבירים את הקישואים לסיר אחרי שסבא טיגן את הבצל

 

וגם את הגזר

 

ולא לשכוח את הדלעת

 

ועלי הסלרי

 

ועלי הפטרוזיליה שסבא קצץ

 

ת'בלבלתי ..עכשיו הפטרוזיליה

 

ולמלא מים עד למעלה

 

כאן אני נפרד ממכם .....כי באש אני לא משחק  , מבטיח לבקר יותר כאן.

 דור – נכדו של הברון

 

מרק ירקות עשיר - המתכון המקורי 

http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=1070219 

   המתכון שהכנתי היום מתבסס על המתכון המצורף , לא מדויק מבחינת המרכיבים  אבל הרי כבר דיברנו שבישול זה לא מדע מדויק

 

בסיס המרק

3 בצלים קצוצים
3 גזרים מגורדים גס
1 שורש פטרוזיליה מגורד
1 שורש סלרי קצוץ לקוביות
4 גבעולי סלרי קצוצים דק
6 שיני שום קצוצות דק

לטגן את כל החומרים בשמן זית כאשר קודם הבצל והגזר
ולאחר מכן להכניס את שאר החומרים .

להוסיף לבסיס המרק את הירקות :

3-4 תפוחי אדמה שלמים
3-4 גזרים שלמים
1 חתיכת דלעת חתוכה לקוביות
3-4 קישואים חתוכים לטבעות
2 עגבניות קצוצות ללא הגרעינים

להוסיף מעל :
עלי פטרוזיליה ,עלי שמיר ועלי סלרי קצוצים דק

לצקת מים רתוחים עד כיסוי הירקות

לתבל במלח ,פלפל שחור כמון וכורכום

לבשל כשעה וחצי על אש נמוכה
אני נוהג בסיום לתת כמה סיבובי ריסוק במעבד מזון ידני
על מנת להסמיך את נוזלי המרק – לא חובה
 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

40 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל baronm10 אלא אם צויין אחרת