00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

סבתא מבשלת וגם...סורגת

סלמון בקארי ושעועית ירוקה

 
 
 
באיזה שהו שלב במסכת החגים של ראש השנה, לא יכולנו להסתכל יותר על בשר. לא עופות, לא בקר, היינו שבעים מהם, האמת גם ממש לא בא לי להיכנס למטבח לזמן ממושך.
היינו רק 3 קליינטים בבית ונזכרתי שיום לפני החג כשהייתי בסופר להשלמות ראיתי בדגיה חתיכה אחרונה של סלמון מצונן שנשארה,  מיד ביקשתי שיפלטו לי אותה  וינקו מעצמות וכך זכיתי ל-2 פילטים יפים של סלמון במשקל כולל של 1 קילוגרם.
האמת הסלמון המצונן שנמכר בסופרמרקט בדגיות הרבה הרבה יותר טעים מהסלמון הקפוא, והפרשי המחיר הם לא כל כך גדולים.
תאמינו לי שאחרי שתנסו פעם אחת את המצונן לא תחזרו יותר לקפוא.
בבית הקפאתי כל אחד משני החלקים בנפרד ובא לציון גואל.
 
 
 
מכינים את כל המצרכים בהשג יד כי ההכנה מהירה מאד.
מורידים את העור מפילה הסלמון וחותכים לפרוסות.
לי יצאו 3 פרוסות עבות ויפות ועוד 2 יותר דקות מהצד שקרוב לזנב.
 
 
 
שמים בקערה את הקארי האדום, הסויה, הסוכר החום, רוטב דגים, שום, ג`ינג`ר, יין לבן ומים ומערבבים לרוטב הומוגני.
 
 
 
שמים במסננת 2-3 חופנים של שעועית ירוקה קפואה ושוטפים היטב.
משאירים במסננת להגרת הנוזלים.
 
 
 
לחמם היטב שמן קנולה במחבת עמוקה, להכניס בזהירות את פרוסות הסלמון ולא לגעת בהן כ-3 דקות עד שהן נצרבות היטב להפוך ולצרוב עוד דקה שתיים מהצד השני (את הפרוסות הדקות יותר מספיק לצרוב2 דקות מצד אחד ועוד דקה מהצד השני)
 
 
 
להוסיף את הרוטב למחבת, לפזר למעלה את השעועית הירוקה.
להביא לרתיחה, לבשל הכל יחד כ 5-6 דקות או עד שהשעועית מוכנה.
 
 
 
לפזר למעלה עלי בזיליקום קצוצים דק ולהגיש על אורז לבן.
 
סלמון בקארי ושעועית ירוקה
 
המצרכים:
פרוסות סלמון לפי מספר הסועדים ללא עור ועצמות
שמן קנולה
2-3 חופנים שעועית ירוקה קפואה שנשטפה תחת זרם מים וסוננה
עלים מגבעול בזיליקום קצוצים דק
 
לרוטב:
1 כף גדושה של מחית  קארי אדום
2 כפות רוטב סויה
1 כף רוטב דגים
כפית סוכר חום
1 קוביה (דורות) שום
1 קוביה (דורות) ג`ינג`ר
1/4 כוס יין לבן
1/2 כוס מים
 
ההכנה:
שמים את חומרי הרוטב בקערה ומערבבים היטב עד שהסוכר נמס והתערובת הומוגנית.
 
מחממים שכבה דקה של שמן במחבת עמוקה וכשהוא חם מכניסים בזהירות את פרוסות הסלמון. צורבים כ-3 דקות מבלי לגעת או להזיז ואז הופכים לצד השני וצורבים עוד דקה שתיים. (את הפרוסות הדקות יותר מהקצה ליד הזנב מספיק לצרוב 2 דקות על צד אחד ועוד דקה מהצד השני).
מוסיפים למחבת את הרוטב, מפזרים מעליו את השעועית, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש, מכסים את המחבת ומבשלים כ 5-6 דקות או עד שהשעועית מתרככת (לא לסמרטט אותה ולא לבשל יותר מדי כי אחרת הדג יתקשה).
מפזרים למעלה את הבזיליקום הקצוץ.
 
מגישים על אורז לבן ומתענגים
 
 
בתאבון
 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

21 תגובות

ארכיון פוסטים
נקה
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל פנינה ט אלא אם צויין אחרת