00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

קופסת העוגיות של דודה מונגר

עוגת בננות וקקאו עם ציפוי מבריק (תרתי משמע)

ושוב מקרה מצער (או שלא...) של קערת פירות עם בננות שעבר זמנן אך אי אפשר לזרוק...הרי בשביל זה המציאו עוגת בננות לא?

אז הנה מתכון לאחת כזו שמכילה קקאו והופכת את עוגת הבננות הרגילה למשהו יותר מעניין (של קרין גורן):

המרכיבים:

1 כוס שמן

4 ביצים

2 כוסות סוכר

4 בננות בשלות מעוכות במזלג

2/3 כוס קקאו

3 כוסות קמח

2 כפיות אבקת אפייה

1 כפית סודה לשתיה

לציפוי המבריק-פשוט וגאוני(אני עשיתי כמות וחצי):

100 גרם שוקולד מריר

50 גרם חמאה

1 שפורפרת חלב מרוכז וממותק

1 כף גדושה של סירופ תירס בהיר

1/4 כפית מלח

ההכנה:

1. בקערה טורפים יחד ביצים,שמן,סוכר,בננות וקקאו לתערובת אחידה.

2. מוסיפים קמח,אבקת אפייה,סודה לשתיה ומערבבים עד לתערובת חלקה ללא גושים.

3. יוצקים לתבנית משומנת ואופים בתנור שחומם מראש ל170 מעלות כ40-50 דקות עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא עם פירורים לחים-כמעט יבש.

להכנת הציפוי:

1. ממיסים במיקרוגל חמאה ושוקולד.

2. מערבבים פנימה חלב מרוכז,סירופ תירס ומלח (כן מלח!) ומערבבים היטב. מניחים לצינון עד לטמפ' החדר כך שהתערובת תסמיך. מצפים את העוגה ומגישים.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

9 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל הניק Mongar תפוס אלא אם צויין אחרת