00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

קופסת העוגיות של דודה מונגר

עוגת מרנג ומוס בשלושה צבעים

אחרי אינספור ניסיונות של המון מתכונים גיליתי את המתכון המושלם מהתחלה ועד הסוף להכנת עוגת פאר יפה וטעימה ומוצלחת בכל שלביה. לקחתי קצת מפה וקצת משם ועוד קצת מהראש ושילבתי הכל יחד.

אז היום, אחרי שצברתי לי ניסיון, אני יכולה לגלות את המתכון שלי לעוגה שכזו.

מדובר בעוגה של 6 (!!!) קומות (אמרנו עוגת פאר לא?):

קומה ראשונה-טורט בסיסי פשוט

קומה שניה-מוס שוקולד מריר

קומה שלישית-מרנג

קומה רביעית-מוס שוקולד חלב ונוגט

קומה חמישית-שוב מרנג

קומה שישית-מוס שוקולד חלב

אה-וקישוט ברס (אגוזים מסוכרים) ושוקולד מעל הכל.

________________________________________________________________________________________________

שלב ראשון בהכנה (שאפשר להכינו כמה ימים מראש ולחסוך לחצים של הרגע האחרון) - מרנג.

כבר ניסיתי הרבה סוגים (כולל אחד מצויין של סבתא) אבל זה (של קרין גורן) תמיד אבל תמיד מצליח:

4 חלבונים

1 וחצי כוסות סוכר

1 כפית חומץ

1 כף קורנפלור

ההכנה:

1. בקערה חסינת חום מעל סיר עם מים רותחים (בן-מארי) מערבבים את החלבונים והסוכר עד להמסת הסוכר.

2. מעבירים למיקסר עם וו מקציף ומפעילים ל10 דקות על מהירות גבוהה.

3. מוסיפים פנימה את החומץ והקורנפלור ומקפלים אותם פנימה היטב.

4. מעבירים לשק זילוף (אין צורף בפית זילוף אפילו), גוזרים את הקצה (בערך 1 ס"מ קוטר) ומזלפים על תבנית מרופדת בנייר אפייה 2 שבלולים (משטחים שלמים ללא רווחים) שקטנים במעט מתבנית האפיה שלנו.

5. אופים בתנור שחומם מראש ל140 מעלות כשעה וארבעים דקות עד שהמרנג מתנתק בקלות מנייר האפיה.

הטורט-מתכון של אמא (שגם אותו אפשר להכין יום מראש):

2 ביצים מופרדות

3 כפות סוכר

2 כפות גדושות קמח

1 כף שמן

1/2 כפית אבקת אפיה

ההכנה:

1. מקציפים חלבונים עם סוכר לקצף קשה.

2. בנפרד מערבבים את החלמונים עם השמן ומוסיפים לקצף.

3. מקפלים פנימה את הקמח ואבקת האפיה.

4. אופים בתנור שחומם מראש ל180 מעלות בערך רבע שעה עד שקיסם יוצא יבש.

למוסים:

בכדי להגיע לאותו מרקם פחות או יותר של מוסים יש לשנות את היחסים בין כמות השוקולד לשמנת.

בכל אחד מהמוסים השתמשתי במיכל של שמנת מתוקה.

שוקולד מריר-150 גרם.

שוקולד חלב-160 גרם+2 כפות נוגט.

שוקולד לבן-180 גרם.

להכנה יש שני שלבים:

הראשון-המסה במיקרוגל של שמנת ושוקולד-כל סוג בנפרד כמובן ואז קירור של לפחות 5 שעות (הכי טוב לילה).

השני-במיקסר עם וו מקציף העברה של כל אחת מהתערובות לקערת המיקסר והקצפה במהירות גבוהה עד שנהיה מוס יציב (זה קורה מהר אז צריך להשגיח שלא יהפוך לחמאה).

כל אחד מהמוסים עבר לשק זילוף ללא פיה בכדי להקל על בניית העוגה למרות שניתן לעשות זאת בכף או במרית. את כולם החזקתי בקרור עד להרכבת העוגה.

ועכשיו מה שנשאר זה להרכיב את הכל יחד.

1. מתחילים מהטורט (אחרי שהתקרר)-מרטיבים אותו במעט קפה (רבע כוס מים עם כפית גדושה אבקת קפה נמס ו2 כפיות סוכר).

2. מעליו מזלפים את מוס השוקולד המריר.

3. מעליו מניחים מרנג ולוחצים מעט.

4. מעליו מזלפים מוס שוקולד חלב ונוגט.

5. מעליו שוב מניחים מרנג ולוחצים מעט.

6. מעליו מזלפים מוס שוקולד לבן.

7. מעל הכל מקשטים בפירורי שוקולד ובברס (אגוזים מסוכרים).

 

המון שלבים אבל כל אחד מהם פשוט מאד.

צריך רק להתארגן מראש בשביל להכין את הכל ואז ההרכבה ממש קלילה.

מקבלים עוגה מאד מרשימה ומאד מאד טעימה-קוצרת מחמאות ונכחדת ברגע!!

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

21 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל הניק Mongar תפוס אלא אם צויין אחרת