00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

סבתא מבשלת וגם...סורגת

עוף בשזיפים (וחבושים)

 
 
לא יודעת איך אצלכם בראש השנה אבל אצלנו התפריט חייב להיות כמעט בדיוק אותו הדבר שנה אחרי שנה אחרי שנה והשינויים הם ממש מינוריים.
זה מה שהקהל דורש וזה מה שהקהל מקבל.
התפריט הוא כזה:
מברכים על תפוח בדבש
אחר כך המוציא עם חלה בדבש (וכאן כל שנה אני אופה חלה בצורה אחרת שלא יהיה לי משעמם)
והאוכל מתחיל עם
גפילטע פיש עם חזרת
אחר כך מרק עוף עם קרפלך
ואז שני סוגי בשר
אחד צלי בקר (לפעמים אני משנה ללשון)
והשני חייב להיות עוף מתקתק
בתוספות יש אורז עם הפתעות, תפוחי אדמה קטנים בתנור ועוד תוספת שמשתנה משנה לשנה כדי שלא ישעמם לי
סלט חסה
והשנה היה גם סלט כרוב עם הפתעות
בקינוחים יש תמיד עוגת תפוחים 3 שכבות פרווה
ועוד אחת לפי מה שמתחשק לי.
 
במשך שנים עוד כשהחג נחוג אצל אמא שלי העוף היה תמיד עוף באפרסקים, וכולם אהבו מאד מאד, אבל בשלב מסויים נשבר לי ממנו מה עוד שהוא בתנור ולכן אי אפשר להכין מראש וחיפשתי מתכון אחר.
 
יום אחד פינגי שכתבה בפורום אוכל וואלה הביאה את המתכון של אמא שלה לעוף מרוקאי בשזיפים וכולנו נדלקנו על המתכון, ניסינו אותו גם בתנור וגם בבישול ובשניהם הוא יצא ממש טעים, עם מתיקות עדינה והד של חריפריפות מתונה וזהו,מאז הוא הפך להיות העוף המתקתק שלי לראש השנה.
השנה החלטתי לשנות מעט ומלבד שזיפים הוספתי לו גם חבושים ושיניתי לכבודם גם מעט את התיבול, התוצאה היתה מעל לכל הציפיות.
זה יש לי מתכון מחודש וטעים לשנים הבאות.
 
אז אם גם לכם בא מתכון מהיר קל וטעים נסו את המתכון הזה.
 
 
 
מחממים את השמן בסיר או מחבת רחבה ועמוקה ומטגנים בו את חלקי העוף עד לצבע שחום בהיר.
 
 
 
מוציאים את העוף מהמחבת ושומרים בצד. מוסיפים למחבת את הבצל ומטגנים עד לשקיפות.
מוסיפים את שיני השום ומטגנים קלות.
מוסיפים את הקארי ומערבבים ומטגנים עד שהקארי מתחיל להעלות ריח.
 
 
 
מחזירים את העוף למחבת ומערבבים, מוסיפים את היין המים התבלינים והשזיפים ומביאים לרתיחה.
עד כאן זה המתכון המקורי כפי שאמא של פינגי מסרה, מבשלים שעה, בודקים ומתקנים תיבול.
 
 
 
וזה השינוי שעשיתי השנה:
הוספתי 3 חבושים מקורצפים וחתוכים לשמיניות ומכיוון שהם מעט חמצמצים הוספתי גם 2 כפות סילאן וכף פפריקה מתוקה לצבע.
בישלתי קצת יותר משעה עד שהחבושים התרככו (אבל לא התפרקו).
 
עוף בשזיפים (וחבושים)
 
המצרכים:
6 כרעיים של עוף חצויות (או 12 פולקס)
1 בצל גדול קצוץ דק
4 כפות שמן
שיני שום מראש שום שלם
1 כף אבקת קארי
20 שזיפים שחורים מיובשים מגולענים
11/2 כוסות יין לבן
1 כף אבקת מרק עוף
מלח, פלפל
מים עד 3/4 מגובה הבשר
 
מי שרוצה גם חבושים
3 חבושים
1 כף פפריקה מתוקה
2 כפות סילאן
 
ההכנה:
1. לחמם את השמן במחבת רחבה או סוטז`, לטגן את העוף עד לצבע שחום בהיר משני הצדדים ולהוציא מהמחבת.
 
2. להוסיף למחבת את הבצל ולטגן עד שקיפות, להוסיף את השום, לטגן קלות ולהוסיף את הקארי ולערבב מעט עד שהקארי מעלה "ריח".
 
3. להחזיר את העוף למחבת לערבב קלות כדי שיכוסה בקארי, להוסיף את היין, התבלינים, השזיפים ומים עד בערך 3/4 מגובה הבשר.
להביא לרתיחה, להנמיך אש לבעבוע עדין ולבשל כשעה.
לטעום ולתקן תיבול.
 
אם רוצים גם חבושים
מוסיפים את החבושים החתוכים לשמיניות יחד עם השזיפים ומוסיפים לתבלון גם כף פפריקה מתוקה ו-2 כפות סילאן.
מבשלים עד שהחבושים רכים למנשך (אצלי זה לקח קצת יותר משעה).
 
בתאבון

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

30 תגובות

ארכיון פוסטים
נקה
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל פנינה ט אלא אם צויין אחרת