77
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

הבלוג של בתיה דורון

מבשלת, מצלמת, מטיילת, כותבת, מסקרת

קוד חופשי

פתחתי בלוג נוסף, אשמח אם תרשמו לקבלת עדכונים

  http://batyadoron.blogspot.co.il/

עוגת גבינה מנצחת שלי ללא קמח וקלה להכנה - מתאימה ליום יום, חגים, שבתות ובמיוחד לפסח

25/09/2010

עוגת הגבינה של דורית גיסתי, ללא ספק, אחת העוגות הכי טעימות ומיוחדות שאני מכירה. 

הכנות והערות מקדימות:

1.      ההכנה בתבנית חד פעמית בגודל 26.5/30 משומנת מעט בתרסיס

2.      למלא תבנית אפיה של התנור במים עד גובה 3/4 של התבנית ולהשאיר בתנור לחמם תנור ל-180  מעלות

3.      לא לפתוח את התנור במשך כל האפייה ועד לקירור העוגה בתנור, בערך שעה לאחר גמר האפייה וכיבוי התנור

4.      להכין שתי קערות, אחת להקצפת החלבונים ואחת לערבוב החלמונים

מצרכים לשכבה הראשונה של העוגה:

1.      6 ביצים  מופרדות

2.      500 גרם גבינה לבנה 5%

3.      1.5 כוסות סוכר

4.      4 כפות שטוחות קורנפלור

5.      4 כפות גדושות אינסטנט פודינג וניל (היתרה להוסיף לקרם לציפוי למטה)

6.      קליפת לימון מגורדת

קרם לציפוי:

1.      2 שמנת מתוקה

2.      2 כוסות חלב

3.      1 חבילה אינסטנט פודינג + מה שנשאר מהמצרכים של השכבה הראשונה

4.      להקציף את כל המצרכים הנ"ל לקצפת יציבה וטעימה - להכניס למקרר

הוראות הכנה:

1.      להפריד חלבונים וחלמונים לשתי קערות

2.      את החלמונים לערבב עם קורנפלור, קליפת לימון, אינסטנט פודינג, גבינה וכוס אחת סוכר, להניח בצד

3.      את החלבונים להקציף עם 1/2 כוס סוכר לקצף יציב, אפשר במיקסר

4.      לערבב את תערובת החלמונים לתוך החלבונים ולאחד אותן בעדינות

5.      לצקת לתבנית, להניח את התבנית בזהירות בתוך התבנית שבתנור שהכנו מראש עם המים

6.      לאפות בערך 45 דקות.

7.      לאחר 45 דקות, לא לפתוח את דלת התנור. לבדוק את העוגה דרך הדלת והאור של התנור, אם העוגה לא זהובה מלמעלה, לאפות עד                      שתזהיב.

8.      אם העוגה זהובה מלמעלה, לכבות את התנור ולהשאיר את העוגה בפנים להתקרר, בערך שעה, כמה שיותר יותר טוב,

9.      לאחר שהעוגה התקררה בתנור, להוציא ולמרוח את את הקרם שהכנו שמחכה לנו במקרר, להחזיר למקרר לכמה שעות עד שהעוגה תתייצב.

10.    בהגשה אפשר לפזר פיסטוקים קצוצים 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

35 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל בתיה דורון אלא אם צויין אחרת