00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

קופסת העוגיות של דודה מונגר

פאי של קיץ

כמה זמן לא הייתי כאן...

בינתיים הספקתי לעבור דירה חזרה לעיר הולדתי-כפר סבא-כמה כיף לחזור הביתה!!

אז אחרי אינסוף סידורים של בית חדש כולל הרכבת ארונות,שולחנות,מדפים וקניות של כל הפיצ'פקס שצריך וכמובן מיונים של מה באמת צריך וממה הייתי צריכה להיפטר כבר לפני הרבה זמן יש בית מסודר וכיפי ממש

אז כל מה שנשאר לי עכשיו זה להכין עוגה לא??

אז הקיץ כבר כאן ואיתו כל הפירות הטעימים:אפרסקים,משמשים,ענבים,אגסים...החלטתי לשלב את כולם בעוגה שלי.

פאי פירות קיצי (קרין גורן+שינויים שלי):

לקלתית:

1 וחצי כוסות קמח

חצי כוס+ 2 כפות אבקת שקדים

קורט מלח

100 גר' אבקת סוכר

200 גר' חמאה קרה חתוכה לקוביות

1 ביצה

ההכנה:

1. במעבד מזון שמים קמח,אבקת שקדים,מלח,אבקת סוכר וקוביות החמאה ומעבדים בלחיצות קצרות עד לקבלת תערובת פירורית.

2. מוסיפים את הביצה וממשיכים לעבד עד לקבלת כדור בצק.

3. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה לפחות.

4. על נייר אפיה מרדדים את הבצק לעלה בעובי חצי ס"מ שיכסה את התבנית כולל השוליים ומעבירים את הבצק לתבנית. מצמידים את הבצק לתבנים ומחוררים במזלג ומעבירים למקפיא לכרבע שעה.

5. מחממים תנור ל160 מעלות. מוציאים את התבנית מהמקפיא,מניחים נייר אפיה על הבצק ועליו כמשקולת משתמשים בקטניות יבשות (לי יש קופסא של שעועית יבשה שאני משתמשת בה שוב ושוב) ואופים כרבע שעה עד שהשוליים מקבלים צבע זהוב ואז מסירים את המשקולת ואת נייר האפייה ומשאירים לעוד כ7-10 דקות בתנור עד שהכל זהוב.

למילוי - קרם הוניל:

1 חב' פודינג וניל אינסטנט

1 מיכל שמנת מתוקה להקצפה

1 כוס חלב

2 כפיות מחית וניל

ההכנה:

במיקסר שמים את כל החומרים יחד ומקציפים עד לקרם יציב.

ממלאים את הקלתית בקרם ומעבירים לקרור עד לסידור הפירות.

לפירות:

בוחרים פירות רכים שיהיו נעימים לנגיסה ומתוקים. פורסים הכל לפרוסות דקות מאד אך משאירים אותם בצורה מסודרת כך שיהיה נוח להעביר אותם לפאי עצמו ולסדר יפה.ענבים או דובדבנים אפשר פשוט לחצות לשניים ולהוציא גרעינים.

 

 

לאחר סידור הפירות עד לכיסוי כל הקרם יש להמיס 2 כפות של נפאז' (זיגוג שקוף דמוי ג'לי מתקתק) ב2 כפות מים רותחים ולערבב היטב ואז להבריש את כל הפירות עד לזיגוג מבריק ויפה כמו בקונדיטוריות.

אז שיהיה קיץ שמייח ומתוק!!

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

18 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל הניק Mongar תפוס אלא אם צויין אחרת