00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

סבתא מבשלת וגם...סורגת

גולאש הודו אדום

 
אני נתקלת שוב ושוב בפורומים באנשים ששואלים, מה ניתן להכין מבשר שווארמה הודו נקבה מלבד שווארמה.
האמת שבכלל לא זכור לי שאי פעם הכנתי מהבשר הזה שווארמה ואני משתמשת בו כבר קרוב לעשרים שנה.
 
לפני כ-20 שנה כשנאסר על בעלי לאכול בשר בקר וחיפשנו תחליפים הולמים, כי כמה כבר אפשר לאכול עוף,
אמא שלי שתחיה שהיא בשלנית בחסד עליון הפשילה שרוולים, נכנסה למטבח וחזרה עם מתכון לגולאש מדהים
משווארמה הודו ואחר כך התווספו לו גם קציצות משווארמה הודו, והמצחיק הוא, שלאט לאט בשבתות שהיינו אוכלים
אצלה, כל אחד היה טועם קצת מהגולאש שהוכן לבעלי וכולם התלהבו ממנו כל כך עד שאמא שלי התחילה להכין
ממנו כמויות גדולות שיספיקו לכל הגדוד.
 
היום גם אם אני מכינה גולאש מבקר, את הקציצות אני תמיד מכינה מהודו כי הן סופגות הרבה יותר טוב את הרוטב
בזמן הבישול ויוצאות אחר כך רכות ומלאות עסיס, וכמה שאני מכינה אף פעם אין מספיק.
 
 
 
מתחילים בהכנת הקציצות. מכיוון שהקציצות מתבשלות שעה ברוטב, הטיגון הוא קצר ורק כדי לסגור אותן ולכן אני גם
מכינה אותן ככדורים עגולים ויפים ומטגנת טיגון ממש קצר רק לסגירה ולשמירה על הצורה שלהן.
שומרים בצלחת עמוקה בצד.
 
 
 
חותכים קילו וחצי של בשר הודו לקוביות גדולות (אפשר לבקש גם מהקצב) אני אוהבת לחתוך לבד ולנקות את כל השומן שיש עליו.
 
 
 
בסיר עם מעט שמן שמים 3 בצלים קצוצים דק דק או מרוסקים על פומפיה גסה ומטגנים על אש נמוכה עד להתרככות.
 
 
 
מוסיפים את הבשר לסיר וממשיכים לטגן, תוך ערבוב מפעם לפעם עד שהבשר משנה את צבעו ומתחיל להיווצר רוטב בסיר.
 
 
מפזרים על הבשר 2 כפות קמח ומערבבים עד שכל הקמח נטמע ולא רואים אותו יותר.
מוסיפים 2 כפות גדושות של פפריקה מתוקה, כף אבקת מרק עוף, מלח ופלפל שחור ומערבבים מטגנים שוב הכל יחד (זהירות לא לשרוף את התבלינים כי אחר כך יהיה לזה טעם מר).
 
 
 
מוסיפים לסיר מים רותחים עד גובה הבשר, מוסיפים לסיר את הקציצות והרוטב שניגר מהן.
אם צריך מוסיפים מים עד שהקציצות כמעט מכוסות לגמרי.
מביאים לרתיחה, מנמיכים אש מכסים ומבשלים שעה.
 
כמובן שאפשר להכין רק את הגולאש בלי הקציצות ואין שום בעיה, אצלי פשוט מתים על הקציצות וכאמור לא משנה
כמה אני מכינה תמיד לא נשארת קציצה לרפואה.
 
גולאש הודו אדום
 
חומרים לקציצות:
חצי קילו הודו אדום טחון
1 בצל בינוני מגורר על מגררת גסה
2-3 שיני שום כתושות
1 קישוא בינוני מגורר על מגררת דקה וסחוט
1 חופן נדיב של פטרוזיליה קצוצה דק
2-3 כפות פירורי לחם
1 ביצה
מלח
פלפל שחור
 
חומרים לגולאש:
11/2 קילו שווארמה הודו אדום נקבה
3 בצלים גדולים מגוררים גס או קצוצים דק דק
2 כפות קמח
2 כפות פפריקה מתוקה
1 כף אבקת מרק עוף
מלח
פלפל שחור גרוס גס
 
הכנת הקציצות:
שמים את כל חומרי הקציצות בקערה ולשים לתערובת אחיד., אם התערובת רכה מאד ניתן להוסיף עוד קצת פירורי לחם,
אבל חשוב שהתערובת תהיה רכה וכך גם הקציצות תהינה רכות.
מכינים כדורים קצת יותר קטנים מכדור טניס ומטגנים בשמן, רק עד שהן מתגבשות מוציאים ושומרים בצד.
 
הכנת הגולאש:
חותכים את הבשר לקוביות ומנקים ממנו את השומן.
שמים בסיר מעט שמן ומטגנים לאט על אש בינונית את הבצל עד שהוא מתרכך.
מוסיפים את קוביות הבשר ומבשלים אותן כרבע שעה, תוך בחישה מפעם לפעם עד שהן משנות את צבען ומתחיל להיווצר רוטב.
מפזרים על הבשר 2 כפות קמח ומערבבים יחד עם הבשר עד שהקמח נטמע בבשר ונעלם.
מפזרים פפריקה, מרק עוף, מלח ופלפל ומערבבים, נזהרים לא לשרוף את התבלינים.
מוסיפים מים רותחים עד לגובה הבשר ומערבבים היטב.
מוסיפים את הקציצות עם כל המיצים שהצטברו לסיר ואם יש צורך מוסיפים עוד מים עד כמעט כסוי הקציצות.
מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים בסיר מכוסה בבעבוע עדין שעה.
 
בדרך כלל אני מכינה את הגולאש ליומיים ביום הראשון אני מגישה אותו עם אורז ולמחרת, אחרי שאני מחממת את הבשר והקציצות,
אני מעבירה אותם לסיר יותר קטן עם מעט מהרוטב, ולתוך הרוטב שנשאר בסיר הגדול אני שמה קוביות תפוחי אדמה, מביאה
לרתיחה, מכסה, מקטינה אש ומבשלת כך כשעה.
 
 
 
בתאבון
 
 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

30 תגובות

ארכיון פוסטים
נקה
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל פנינה ט אלא אם צויין אחרת