00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אוכל מכל הלב

קורנדביף

קורנדביף

 קורנדביף , חזה בקר כבוש כמו בניו יורק , הכינו לחמנייה טובה , חרדל ומלפפון חמוץ מעדן אמיתי ...ממש אמריקה

 

נתח הבשר לפני הכבישה

הבשר והנוזלים בשקית

הבשר לאחר כבישה של 8 ימים

לאחר בישול וצינון נפרס דק 

 קורנדביף של יועזר מעל השולחן

הערה : המתכון מתייחס לנתח במשקל 5 ק"ג , השתמשתי בנתח של 2.5 ק"ג ולכן כל הכמויות קטנו לחצי למעט המים .

 

המתכון

5 ק"ג ברוסט בנתח אחד


למרינדה:
1 כף מייס טחון (קליפת אגוז מוסקט) – לא השתמשתי
375 גרם מלח גס
250 גרם סוכר חום
375 מ"ל מים – השארתי את כמות המים למרות שהנתח שלי היה רק 2.5 ק"ג
11/2 כפיות מלח סלפטר (להשיג בבתי המרקחת) - לא השתמשתי
12 גרם (כ-3/4 כף) סודה לשתייה
1 כפית פפריקה מתוקה
6 עלי דפנה
10 גרגרי פלפל אנגלי
4 שיני שום לא קלופות, מעוכות


מתכון ל - 6-8 מנות


+ מניחים את חומרי המרינדה בסיר ומביאים לרתיחה תוך כדי ערבוב. מבשלים ברתיחה 2 דקות. מסירים מהאש ומצננים היטב.
+ משרים את הבשר במרינדה במשך שבוע וחצי. אם אפשר, מאחסנים בוואקום. אם אין אפשרות כזאת, משרים בקערה עמוקה, מניחים יריעת ניילון ומעליה מניחים משקולת, כדי שהבשר יהיה מכוסה כולו במרינדה. הופכים את הבשר כל יומיים.
+ כעבור שבוע וחצי ממלאים סיר גדול עם מים. שוטפים היטב את הבשר, מניחים בסיר ומביאים לרתיחה על אש גבוהה. כשרותח, מסירים את הקצף, מנמיכים את האש ומבשלים שעה וחצי על סף רתיחה.
+ בינתיים מביאים לרתיחה מים בסיר נוסף. מעבירים אליו בזהירות את הבשר ומבשלים בבעבוע איטי במשך שעתיים. מסירים מהאש, מעבירים את הבשר למסננת ומצננים.

 הערה : את הבשר והנוזלים הכנסתי לתוך 2 שקיות קוקי אחת בתוך השנייה , סגרתי היטב והנחתי בתוך קערה גדולה . בצורה זאת הנוזלים עטפו כמעט את כל הנתח ומידי יום הפחתי את הנתח לצידו השני

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

26 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל baronm10 אלא אם צויין אחרת