00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

קופסת העוגיות של דודה מונגר

בומב שוקולד או יומולדת לשפני חלק 2

טוב הבטחתי קינוח לארוחה לא?

אז מה יותר מתאים לקינוח ארוחת יום ההולדת של שפני מהעוגה/קינוח ששפני הכי אוהב??

אז הכנתי לו בומב שוקולד וחלבה. המתכון מקרין גורן עם כמה שינויים.

לתחתית:

2 כוסות קורנפלקס שבור  (במקור 3 כוסות פצפוצי אורז)

1/2 כוס ברס קשיו (לא מופיע במקור)

50 גרם חמאה

100 גרם שוקולד מריר

ההכנה:

1. ממיסים את השוקולד והחמאה במיקרוגל.

2. מוסיפים פנימה את הקורנפלקס והברס ומערבבים עד לציפוי של הכל בשוקולד.

3. משטחים על כלי שטוח מרופד בנייר אפיה בתוך טבעת בקוטר 20 ס"מ.

4. מעבירים למקפיא.

למוס השוקולד:

250 גרם שוקולד מריר

2 מיכלי שמנת מתוקה להקצפה

ההכנה:

1. בקערה במיקרוגל שמים מיכל שמנת מתוקה עם כל השוקולד ומחממים עד להמסה מלאה.

2. מעבירים את הקערה למקרר לפחות ל4 שעות (אני השארתי לילה).

3. במיקסר מקציפים את תערובת השוקולד הקרה יחד עם מיכל נוסף של שמנת מתוקה עד שמתקבל מוס-שימו לב זה קורה מהר מאד!!

4. מעבירים את המוס לתבנית בומב בנפח של ליטר וחצי (תבנית אלומיניום בצורת קערה שיוצרת חצי כדור).משאירים בצד 3 כפות מהמוס לכיסוי בזמן ההרכבה.

 

לקצפת החלבה:

1 מיכל שמנת מתוקה להקצפה

2 כפות גדושות של ממרח חלבה

ההכנה:

1. מחממים מעט במיקרוגל את ממרח החלבה עד שהוא נהיה נוזלי.

2. במיקסר מקציפים את השמנת המתוקה ותוך כדי הקצפה מוסיפים את ממרח החלבה.ממשיכים להקציף עד להווצרות קצפת יציבה.

3. מעבירים את הקצפת לקערית ומעבירים להקפאה.

הרכבת הבומב:

1. מוציאים את קצפת החלבה מהמקפיא ובעברת חימום קל של הקערה בעזרת הידיים משחררים את הקצפת בצורת חצי כדור. משקיעים את חצי הכדור בתוך תבנית הבומב ובה מוס השוקולד. (התמונה של הקצפת מטושטשת אבל החלטתי לשים אותה שתבינו את הרעיון).

 

2. מכסים בשארית מוס השוקולד ומיישרים.

3. משחררים את התחתית מתוך הטבעת ומצמידים אותו למוס.

4. מעבירים הכל למקפיא למס' שעות על שהכל קופא.

5. מוציאים מהמקפיא ובעזרת חימום של התבנית עם הידיים משחררים את חצי הכדור החוצה מהתבנית.

6. מצפים הכל בשוקולד מומס ושמנת) - 80 גר' שוקולד + 1/3 מיכל שמנת מתוקה. אני ציפיתי בשוקולד חלב בלבד ככה שיצא ציפוי קשה ומתפצפץ בפה.

ומבט על הבפנים:

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

11 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל הניק Mongar תפוס אלא אם צויין אחרת