00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

סבתא מבשלת וגם...סורגת

עוף בקארי אדום

 
 
המון זמן שכבה לה קופסה של קארי אדום במזווה, וכל פעם שפתחתי לקחת משם משהו ראיתי אותה מול העיניים
 וחשבתי מה אני יכולה להכין איתה, אבל דלת המזווה נסגרה והקארי נשכח עד לפעם הבאה.
אבל לפני כמה שבועות חיפשתי לשנות ולגוון את האוכל הדי חד גוני שאנחנו אוכלים, אחרי הכל כמה כבר אפשר לגוון 
בעוף והודו שגם דרך הכנתם מוגבלת, ונזכרתי בקארי האדום והחלטתי להוציא אותו סוף סוף לאור, אומנם גם חלב קוקוס
לא  הכי בריא לנו, אבל מפעם לפעם מותר לחטוא מעט, אחרת מה שווים החיים?
 
 
 
למי שלא מכיר הקארי בא בקופסה סגורה שבתוכה שקית ניילון מלאה במשחה סמיכה מאד. ישנם 3 סוגי קארי,
צהוב, ירוק ואדום כשהירוק הוא הכי חריף והאדום הכי פחות חריף, ניתן להשיג היום משחת קארי ברב
הסופרמרקטים במחלקת המזרח הרחוק.
 
 
 
מתחילים עם העוף, חותכים פרפר חזה עוף לקוביות בגודל ביס, שמים עליהם כף קורנפלור וכף רוטב סויה, מערבבים  ומכניסים למקרר לשריה של כמה שעות (מינימום שעה) זה עוזר לעוף להיות רך.
שמים מעט שמן במחבת עמוקה ומטגנים את פיסות העוף עד שהן משנות את צבען ללבן, מוציאים ושומרים בצד.
 
 
 
שמים במחבת 2 כפות שמן +כף שמן שומשום ומתחילים לטגן את הירקות, מטגנים את הבצל האדום עד להתרככות, מוסיפים את הפלפל האדום ומטגנים גם אותו עד לריכוך, מוסיפים את הבצל הירוק, ומטגנים דקה נוספת, מוסיפים את השום והג`ינג`ר ומטגנים דקה נוספת.
 
 
 
מחזירים את הבשר למחבת, מוסיפים 2 כפות של משחת קארי אדום ומערבבים הכל יחד, מוסיפים קופסה של חלב קוקוס, רוטב דגים, מדראס קארי, א.מרק עוף וממתיק או סוכר, מוסיפים חצי קופסה (של חלב הקוקוס מים) ומערבבים הכל יחד, מביאים לרתיחה ומבשלים הכל יחד כ-20 דקות עד שהרוטב מסמיך.
 
 
 
מתקנים תיבול, מפזרים למעלה חופן כוסברה קצוצה ומגישים.
 
עוף בקארי אדום
 
המצרכים:
1 פרפר חזה עוף חתוך לקוביות בגודל ביס
1 כף קורנפלור
1 כף רוטב סויה
 
1 בצל אדום חתוך לתריזים
1 פלפל אדום חתוך לקוביות בינוניות
1 בצל ירוק חתוך לפרוסות לבן וירוק
2 כפות שמן סויה (או חמניות)
1 כף שמן שומשום
2 קוביות שום או 2-3 שיניים מעוכות
2 קוביות ג`ינג`ר
2 כפות משחת קארי אדום
1 קופסה מי קוקוס
1 כף רוטב דגים
2 כפיות אבקת מרק עוף
2 שקיות ממתיק מתוק וקל (או 2 כפיות סוכר)
1 כפית אבקת מדראס קארי
1/2 קופסה ריקה של מי הקוקוס מים
מעט כוסברא לקישוט
 
ההכנה:
מתחילים בהשריה העוף עם הסויה והקורנפלור, הפעולה הזו מרככת מאד את העוף ועדיף לשמור אותו כך לכמה שעות במקרר.
 
שמים מעט שמן במחבת עמוקה ומטגנים את העוף טיגון קצר עד שהוא משנה את צבעו ללבן.
מוציאים מהמחבת ושומרים בצד.
 
שמים במחבת שמן סויה+שמן שומשום ומתחילים לטגן את הבצל האדום עד לריכוך קל, מוסיפים את הפלפלים ומרככים גם אותם, מוסיפים את הבצל הירוק ומטגנים דקה, מוסיפים את השום והג`ינג`ר ומטגנים עד שהשום מתחיל להעלות ריח.
מחזירים את הבשר למחבת, מוסיפים את משחת הקארי האדום ומערבבים.
מוסיפים את מי הקוקוס, רוטב הדגים, אבקת מרק העוף, הממתיק והמדראס קארי, מערבבים, מוסיפים חצי קופסה מים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים מכוסה ברתיחה עדינה כ-20 דקות או עד שהרוטב מסמיך.
טועמים, מתקנים תיבול, מפזרים מעל חופן כוסברה קצוצה ומגישים.
 
אני הגשתי על איטריות אורז רחבות, אפשר כמובן להגיש על נודלס בצורות שונות, או אורז לבן.
 
הערה:
אני מבשלת בלי מלח, בשלב התבלון, תטעמו ותראו אם חסר לכם מלח, אם כן תוסיפו, חלק מהמרכיבים מגיעים כבר מלוחים ולכן לנו לא היה חסר מלח.
 
בתאבון
 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

24 תגובות

ארכיון פוסטים
נקה
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל פנינה ט אלא אם צויין אחרת