00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

סבתא מבשלת וגם...סורגת

דג סול ברוטב שקדים ושמנת

 
לפני עידן המחשבים והאינטרנט הייתה לי מחברת עם כריכה קשה ששימשה כמחברת המתכונים שלי (המחברת קיימת עד היום ונדמה לי שאפילו צלמתי אותה באחד הפוסטים כאן בבלוג). במחברת הייתי כותבת בכתב מסודר ועגול מתכונים שקיבלתי מאמא שלי, מחברות, ומחברות לעבודה, בחלק האחורי הייתי מדביקה מתכונים שמצאו חן בעיני וגזרתי מעתונים שונים, בהמשך השנים השתכללתי ועברתי למחברת בגודל פוליו שחולקה לנושאים ובה הדבקתי מתכונים שגזרתי מעתונים כמו לאשה, ידיעות ומעריב, בחלק מהמתכונים הגזורים ניתן עד היום לראות מהיכן נלקחו ומי כתב אותם וחלקם אנונימיים לצערי הרב ואין לי מושג מאיזה עתון נגזרו ומי בעל המתכון.
זה המקרה עם המתכון המצורף, ואם מישהו מזהה אשמח לתת קרדיט למי שמגיע.
 
 
 
מכינים פילטים של דג סול כמספר הסועדים, מופשרים ומיובשים. מכינים ביצה+2 כפות שמנת לבישול מקושקשות בצלחת אחת ובשניה קמח מתובל במלח ופלפל שחור.
 
 
 
מחממים במחבת מעט שמן זית וחתיכה קטנה של חמאה לטעם (למי שאין בעיות בריאותיות יכול להשתמש רק בחמאה כמובן)
 
 
 
 
 
טובלים את הדגים בקמח, ביצה ושוב בקמח ומטגנים עד הזהבה משני הצדדים. מוציאים ושומרים מכוסה בנייר כסף כדי לשמור על החום של הדגים.
 
 
 
מוסיפים למחבת את הבצל הירוק והיין ומבשלים עד שהיין מתאדה ונשארת רבע מהכמות המקורית, מוסיפים את השמנת לבישול, מלח, פלפל ומעט אגוז מוסקט וחתיכה קטנה של חמאה (בערך 5-10 גרם), מבשלים עד שהרוטב מסמיך.
 
דג סול ברוטב שקדים ושמנת
 
המצרכים:
פרוסות דג סול כמספר הסועדים (אני הכנתי 4 פרוסות לזוג)
1 ביצה
2 כפות שמנת לבישול 10% שומן
קמח
מלח
פלפל
שמן זית
מעט חמאה
3 בצלים ירוקים קצוצים דק הלבן והירוק
כוס יין לבן יבש
שמנת לבישול 10%
אגוז מוסקט
חופן שקדים מולבנים פרוסים וקלויים על מחבת יבשה
חופן פטרוזיליה קצוצה
 
ההכנה:
מטגנים את השקדים על מחבת יבשה ושומרים בצד.
קוצצים את הפטרוזיליה ושומרים בצד.
מפשירים את הדגים, שוטפים ומייבשים במגבות נייר.
טורפים את הביצה עם 2 כפות מהשמנת לבישול לבלילה אחידה.
מפזרים קמח על צלחת ומערבבים לתוכו מלח ופלפל.
מחממים במחבת שמן זית עם מעט חמאה.
טובלים את פרוסות הדגים בקמח, ביצה ושוב בקמח ומטגנים עד שמזהיב. מוציאים לצלחת מכסים בנייר כסף ושומרים בצד.
מוסיפים למחבת את הבצל הירוק ואת היין ומביאים לרתיחה, מבשלים עד שנשארת בערך רבע מהכמות המקורית. מוסיפים את השמנת לבישול (קופסה פחות 2 הכפות שהורדנו לביצים), מביאים לרתיחה, מתבלים במלח, פלפל ואגוז מוסקט וחתיכה קטנה של חמאה, מבשלים עד שהרוטב מסמיך קצת.
שמים בצלחות את הדג והתוספת (אני הגשתי עם פפרדלה לבעלי ועם פסטה מלאה לי, אבל זה ממש נפלא עם פירה).
יוצקים מהרוטב על הדג והתוספת, מפזרים פטרוזיליה ושקדים, מגישים ומתענגים.
 
בתאבון
 
 
 
והמנה של בעלי על פפרדלה

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

12 תגובות

ארכיון פוסטים
נקה
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל פנינה ט אלא אם צויין אחרת