00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אוכל מכל הלב

פשטידת תרד וגבינות

פשטידת תרד וגבינות

 

אני לא איש של פשטידות אבל הפעם מדובר בפשטידה מעולה , שילוב נהדר וטעם מעודן של תרד וגבינות . תודה  ליפנית שהביאה את המתכון ( המקור של המתכון בני סיידא )

 

רכיבים:
50 גרם חמאה
3 כפות שמן זית
1 בצל גדול קצוץ דק
4 שיני שום כתושות
600 גרם תרד טרי (שטוף היטב וקצוץ דק)
5 בצלים ירוקים, קצוצים
מלח, פלפל שחור גרוס
1 כוס קמח תופח
 

1/3כוס שמן תירס
1 מיכל שמנת מתוקה (הכנתי משמנת 10%)
4 ביצים
200 גרם גבינת קשקבל, מגורדת
200 גרם גבינת פטה, מגורדת (הכנתי מ-100 פטה עיזים+100 בולגרית)
1 גביע (220 גרם) גבינת שמנת (במקום, הוספתי שמנת חמוצה)

תבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ



ההכנה:

1. מחממים תנור לחום בינוני (190 מעלות) .
במחבת ממיסים את החמאה בשמן ומטגנים את הבצל והשום 5 דקות.
מוסיפים את התרד והבצל הירוק ומתבלים במלח ופלפל שחור.
מטגנים תוך ערבוב עד שכל הנוזלים מתאדים. מסירים מהאש ומעבירים לקערה.

2. מוסיפים לקערה את יתרת המרכיבים ומערבבים היטב.

3. יוצקים לתבנית ואופים כ-40 דקות עד שהפשטידה מזהיבה. מוציאים מהתנור ומשהים חצי שעה. פורסים למנות ומגישים

מקור: 'פשטידות חלביות' - בני סיידא

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

26 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל baronm10 אלא אם צויין אחרת