00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

קופסת העוגיות של דודה מונגר

עוגת גבינה ושוקולד

איזה כיף!!חג שבועות הגיע!!

חג לבן מלא גבינות זה בדיוק החג בשבילי!!

אני מתה על כל המאפים האלה המלוחים והמתוקים של החג הזה,פשוט תענוג צרוף!!

ואם התענוגות עסקינן...הכנתי לכבוד הערב הזה עוגת גבינה ושוקולד של קרין גורן הידועה גם בשם "עוגת ספירלה" למרות שמדובר בטבעות ולא ספירלה...

המתכון הוא לתבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ.

המצרכים:

לתחתית:

150 גרם ביסקוויטים טחונים לפרורים

2 כפות קקאו

1/4 כוס אבקת סוכר

100 גרם חמאה מומסת

למלית הגבינה:

1 ק"ג גבינה לבנה 9%

3/4 כוס סוכר

6 ביצים

לתערובת הלבנה:

200 גר' שוקולד לבן

1/3 כוס שמנת מתוקה

1 כף קורנפלור

לתערובת החומה:

150 גר' שוקולד מריר

2/3 כוס שמנת מתוקה

1 כפית אבקת קפה נמס

ההכנה:

1. מערבבים יחד את כל חומרי התחתית עד לקבלת גוון אחיד ומהדקים הכל על תחתית התבנית. מעבירים להקפאה עד שהמלית מוכנה.

מכינים את המלית:

2. טורפים בקערה (אין צורך בהקצפה) גבינה וסוכר עד להמסת הסוכר ומוסיפים את הביצים וטורפים עד לקבלת תערובת חלקה.מחלקים את המלית ל2 כלים נפרדים שווה בשווה.

3. בכלי אחד-לתערובת הבהירה: ממיסים שוקולד לבן ושמנת מתוקה. לוקחים ככוס ממלית הגבינה ומערבבים פנימה היטב את הקורנפלור. מוסיפים הכל לתוך אותו כלי ומערבבים היטב.

4. בכלי שני-לתערובת הכהה: ממיסים שוקולד מריר עם שמנת מתוקה,מוסיפים את אבקת הקפה הנמס ומערבבים היטב.מוסיפים לכלי עם מחצית המלית השנייה ומערבבים היטב.

5. מעבירים כל אחת מהמליות לתוך כד מזיגה שיהיה יותר נוח להמשיך.

6. מתחילים עם המלית הכהה ומוזגים על תחתית העוגה באיטיות ובמרכז בערך כוס ממנה עד לכיסוי התחתית. ממשיכים עם המלית הבהירה,גם ממנה ככוס.

7. כך ממשיכים עם כל המלית ונוצרות לנו טבעות בהירות וכהות לסרוגין.

8. מחממים תנור ל140 מעלות ומניחים התחתית התנור תבנית עם מים רותחים לסביבה עשירה באדים. אופים כשעה ורבע עד שהעוגה יציבה בשוליים ועדיין רוטטת במרכז. מניחים לה להתקרר ומעבירים למקרר ל24 שעות לפני ההגשה.

 

נשמע מסובך אבל זה ממש לא.

טיפ קטן:

בשביל שהצורה היפה של הפסים תעבור יפה גם בהגשה כדאי לעבוד עם סכין גדולה לחיתוך אחיד ולנקות את הסכין במגבת בין חיתוך לחיתוך.

שיהיה לכולנו חג גבינות שמייח!!

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

5 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל הניק Mongar תפוס אלא אם צויין אחרת