00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

קופסת העוגיות של דודה מונגר

עוגיות קשקבל מלוחות של סבתא בקה

חג שבועות מתקרב ובא ואני כבר מחטטת בכל מתכון גבינתי שאני מוצאת.

השבוע תוך כדי ביקור אצל סבתא שלי המקסימה אמרתי שאני מתכננת להכין עוגיות מלוחות.

ישר אמא שלי קפצה ואמרה שפעם סבתא הייתה מכינה עוגיות קשקבל מלוחות עם המון שומשום בעזרת מטחנת בשר והטעם עומד לה בגרון רק מלהיזכר בהן.

אוטומטית פניתי לסבתא ושאלתי אותה אם היא זוכרת את המתכון.

התשובה הראשונה הייתה שלא...איך היא תזכור אם לא הכינה אותן כל כך הרבה שנים...

רגע אחרי זה סבתא פתחה את המגירה ליד הכורסא שלה ושלפה משם לא פחות ולא יותר את ספר המתכונים הסודי שלה שאף אחד מאיתנו לא ידע על קיומו...

מדובר בפנקס קטן עם כריכה קשה שכל המתכונים שלה מופיעים שם. רק מה - הכלללללללללללל בבולגרית...הכל בכתב היד המסודר שלה,כל כך יפה!! (הבטחתי לעצמי שבהזדמנות ראשונה אני יושבת איתה לתרגם את הכל למען הדורות הבאים).

הדבר היחיד ששיניתי במתכון הוא החלפת המרגרינה בחמאה. אני לא משתמשת במרגרינה אף פעם...

אני מזהירה מראש-העוגיות האלה ממכרות ואוכלים אותן כמו חטיף.

אולי בגלל זה המתכון הזה מגיע בכמויות גדולות

המרכיבים:

300 גר' חמאה

1/2 כוס שמן (נראה לי שאפשר לוותר עליו או לפחות להפחית אותו ל1/4 כוס)

150 גר' שומשום

300 גר' גבינת קשקבל

1 כוס חלב

1 כפית מלח

5 כוסות קמח

ההכנה:

1. התחלתי מלהקפיא את גבינת הקשקבל. לאחר הקפאה קל יותר לגרר אותה או לרסק אותה במעבד מזון.

2. בקערת מיקסר שמים את החמאה חתוכה לקוביות,השמן,החלב,השומשום,הקשקבל,המלח והקמח. מפעילים על המהירות הכי איטית שיש כדי לא ליצור ענן של קמח במטבח.

3. לאחר שמחומרים מתחילים להתגבש מגבירים את המהירות למהירות בינונית ומעבדים עד שנוצר בצק אחיד.

4. מחלקים את הבצק ל5-6 ויוצרים מכל חלק גליל שאותו עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקפיא לשעה-שעתיים. ניתן לשמור את הגלילים במקפיא עד לחודש ימים.

5. מוציאים את הגלילים ופורסים לפרוסות של 8 מ"מ בערך ומסדרים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.

6. אופים בתנור שחומם מראש ל160 מעלות כ15-17 דקות עד הזהבה.

 

יצא טעים ברמות!אין על המתכונים של הסבתות,אה?!

תודה סבתא!! אני אוהבת אותך!!

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

16 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל הניק Mongar תפוס אלא אם צויין אחרת