00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אוכל מכל הלב

חזה עוף וירקות בחלב קוקוס סויה וצ`ילי

חזה עוף וירקות בחלב קוקוס סויה וצ'ילי

 

קוביות חזה עוף שהושרו במשרה עם ירקות שהוקפצו קלות והכול שודך לרוטב של חלב קוקוס ,סויה שחורה סמיכה ורוטב צ'ילי ירוק חריף . תבשיל מדהים בטעמו .

וידוי קטן... פעם ראשונה שאני מבשל עם חלב קוקוס...אני דיי שמרן בחומרים שאני עובד איתם ועד שאני נחשף למרכיבים חדשים לוקח זמן ולפעמים יותר מידי . 3 ימים ששהיתי יחד עם צחי ביג ג'ק בתערוכת מבשלים וגם הביתן ממולנו של ספייס עם מוצרי " מזרח מערב " עשו את שלהם והכנתי היום את התבשיל המדהים לפי המתכון של צחי עם שנויים במרכיבים לפי מה שהיה לי בבית .

 

 חזה עוף וירקות בחלב קוקוס סויה וצ'ילי לפי מתכון של ביג ג'ק 

מצרכים

 8 פרוסות חזה עוף חתוך לקוביות

 

למשרה

1 כף קונפלור

1 כף חלב קוקוס

3 כפות מים

1 כף סויה שחורה

1 כף צילי ירוק חריף

 להמיס  את הקונפלור במים , להוסיף את שאר חומרהמשרה ,
לערבב היטב  , להוסיף את קוביות חזה העוף ולהשאיר במקרר כשעה .

 

לרוטב

1 פחית חלב קוקוס 400 מ"ל

2 כפות רוטב צ'ילי ירוק ( אפשר לשחק עם הכמות לפי דרגת החריפות הרצויה )

2 כפות רוטב סויה שחורה ( סויה כהה מאד , סמיכה ופחות מלוחה )

2 גזרים חתוכים לגפרורים

4 שיני שום קצוץ דק

2 בצלים קצוצים גס

1 פלפל אדום חתוך לרצועות דקות

חופן פטרוזיליה קצוצה בצל ירוק קצוץ

1 כוס אפונה ירוקה קפואה .

 

אופן ההכנה

 במחבת גדולה לחמם מעט שמן קנולה להוסיף את הבצל הגזר והפלפל ולהקפיץ אותם עד התרככות קלה . להוסיף את השום , הפטרוזיליה והבצל הירוק ולהקפיץ עוד כ 2 דקות .

להוסיף את חלב הקוקוס ,הסויה ורוטב הצ'ילי , לערבב היטב , לבשל כ 2-3 דקות לאחר הרתיחה בשלב זה לבדוק ולשפר טעמים ...המליחות תלויה בסוג הסויה והחריפות תלויה אם שמנו רוטב צ'ילי או שבבי צילי או פלפלים חריפים .

להוסיף את קוביות חזה העוף והאפונה הירוקה ( את האפונה השרתי כ10 דקות במים רתוחים ) ולבשל עוד כ10-15 דקות .

בהגשה לפזר מעל בצל ירוק קצוץ .

רוטב מעולה , חזה העוף עסיסי וטעים ביותר , תבשיל קל ומדהים

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

22 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל baronm10 אלא אם צויין אחרת