00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

קופסת העוגיות של דודה מונגר

עכשיו אני רגועה-קופסת העוגיות שלי שוב מלאה:-)

שלום יקיריי!!

כמה זמן לא הייתי כאן...

כנראה שככה זה שעוברים דירה ובדיוק גם תקופת חגים עם נקיונות,סידורים,מתנות ומה לא.

תוסיפו על זה תקופה בלתי צפויה בעליל בעבודה עם לחץ,שינויים,תוכנה חדשה ועוד...

אבל הנה אני כאן:-)

ואחרי שסידרתי את כל חומרי האפייה שלי במקום ואת המיקסר על השיש אמרתי-יאללה צריך להכין עוגיות.

אז מצאתי לי מתכון פשוט וטעים להפליא כזה עם שוקולדים כמו שאני אוהבת רק מה-המצלמה עוד הייתה ארוזה :-(

טוב אבל כבר הוצאתי את כל המצרכים ואפילו אילתרתי קצת והשתמשתי בשוקולד מריר עם אגוזים (כי זה מה שהיה בבית) אז מה לא נכין עוגיות

נכין!!בטח שנכין!!יצאו אחלה של עוגיות.טעימות ושוקולדיות ועם מיקסר הן ממש קלות להכנה.

אז היום אחרי שמצאתי את הארגז שבו הייתה המצלמה עשיתי "שידור חוזר" הפעם מצולם:-)

את המתכון לקחתי מתוך הספר "ששת-מתוקים" של קרין גורן.

עוגיות פאדג' שוקולד צ'יפס:

המצרכים:

250 גרם שוקולד מריר

100 גרם חמאה

2 ביצים בטפמ' החדר

3/4 כוס סוכר

1 כפית תמצית וניל

1/4 כוס קמ

1/4 כפית אבקת אפייה

קורט מלח

1 כוס שוקולד צ'יפס (אני השתמשתי בלבן)

ההכנה:

1. ממיסים שוקולד מריר וחמאה במיקרוגל.

2. במיקסר מקציפים ביצים ,סוכר ותמצית וניל למשך 5 דקות במהירות גבוהה. מתקבלת תערובת בהירה ותפוחה.

3.מקפלים את השוקולד לתוך קציפת הביצים עד לאיחוד.

4. בעזרת מסננת פשוטה מנפים פנימה את הקמח,אבקת האפייה והמלח. מאחדים הכל בתנועת קיפול.

5. בתבנית מרופדת בנייר אפייה לוקחים בעזרת כף מן התערובת (כמות של קצת פחות מכף לעוגיות יפות וגדולות) ומסדרים במרווחים די גדולים (לי נכנסו 16 עוגיות בתבנית התנור).

6. מפזרים מעל העוגיות שוקולד צ'יפס.

7. אופים בתנור שחומם מראש ל170 מעלות בין 8 ל10 דקות ולא יותר. העוגיות מתמלאות סדקים יפים. מוציאים את התבניות ומקררים לגמרי את העוגיות לפני שמנסים להפריד מנייר האפייה. אם תנסו מוקדם מידי (וזה אני אומרת לכם מניסיון...) העוגיות יתפרקו והתחתית שלהן תישאר דבוקה לנייר.

8.מאחסנים בקופסה אטומה וטובה.

זהירות!!הן מתחסלות במהירות האור:-)

 

תהנו!

אז כמו שאמרתי-עכשיו אני רגועה-קופסת העוגיות שלי שוב מלאה:-)

שיהיה שבוע טוב!

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

4 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל הניק Mongar תפוס אלא אם צויין אחרת