00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

סבתא מבשלת וגם...סורגת

דג נסיכה וירקות

 

טוב אני לא יכולה להעלות פוסטים שהתמונות שלהם תקועות לי במחשב הישן, אבל אני יכולה גם יכולה
להעלות פוסטים חדשים בלי שום בעיות.

אחרי שהסתיים לו הפסח סוף סוף אני פשוט לא מסוגלת להסתכל על בשר בשום צורה ולכן לשבת החלטתי להכין לנו דג, מכיוון שבפריזר היתה לי חבילה של פרוסות דג נסיכה וחבילה של פול קפוא, החלטתי לשלב ביניהם ולהכין תבשיל שיכיל את שניהם.

יצא תבשיל פשוט ללקק את האצבעות.

 

אז בואו ניגש לעבודה: משרים את פרוסות הדג הקפואות במיץ שנסחט מלימון אחד גדול + מים לכיסוי ואפשר להוסיף גם את הקליפות,
עד שהדג מפשיר (זה קורא בדרך כלל כשהסיר מוכן לקראתו). מכינים את כל הירקות בצלים, זוקיני, גזר, פלפל אדום ופלפלים חריפים,
שום וכוסברה קצוצה.

 

קוצצים את הבצלים ומטגנים במעט שמן זית עד לריכוך, מוסיפים את השום פרוס לפרוסות דקות ומטגנים הכל יחד עוד דקה שתיים.

 

מוסיפים את הגזרים פרוסים לפרוסות ואת הזוקיני חתוך לחצאי עיגולים ומטגנים הכל יחד כ-5 דקות.
מוסיפים את הפלפל האדום חתוך לרצועות ואת הפלפלים החריפים חתוכים לחצאי עיגולים וממשיכים לבשל עוד 5-10 דקות עד שהפלפלים מתחילים להתרכך.

 

עכשיו מוסיפים 2 כוסות מים, כף גדושה של פפריקה מתוקה, כפית מרק עוף, כמון, כורכום, מלח ופלפל שחור גרוס גס, מוסיפים גם 8 עגבניות שרי שלמות וחופן נדיב של כוסברה קצוצה, מביאים לרתיחה ונותנים להכל להתבשל כרבע שעה.
מכניסים את פרוסות הדג ששטפנו וייבשנו, אני חותכת אותם לפרוסות הגשה בשלב הזה, מוסיפים 2 כוסות של פול קפוא ואם יש צורך מוסיפים עוד קצת מים כדי שהדגים יהיו מכוסים לגמרי בנוזל. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים שעה.

 

אחרי שעה טועמים ומתקנים תיבול אם יש צורך, מפזרים למעלה פטרוזיליה או כוסברה טריה קצוצה מגישים, אוכלים ונהנים.

 

דג נסיכה וירקות

המצרכים:
1 חבילה פרוסות נסיכה (מושרות במים+מיץ מלימון שלם+קליפות הלימון)
1 בצל לבן קצוץ לקוביות קטנות
1 בצל אדום קצוץ לקוביות קטנות
4 שיני שום פרוסות דק
2 גזרים בינוניים פרוסים לעיגולים
1 זוקיני רחוץ ופרוס לחצאי עיגולים (אפשר גם קישוא אם אין זוקיני)
1 פלפל אדום גדול חתוך למקלות
2 פלפלים חריפים מנוקים מגרעינים ופרוסים לחצאי עיגולים
חופן כוסברה קצוצה
8 עגבניות שרי
שמן זית
2 כוסות מים
2 כוסות פול קפוא
1 כף גדושה פפריקה מתוקה (לאוהבי החריף ניתן להוסיף גם כפית פפריקה חריפה)
1 כפית אבקת מרק עוף
כורכום
כמון
מלח
פלפל שחור גרוס גס
פטרוזיליה קצוצה

ההכנה:
משרים את הדג במיץ לימון ומים עד שהוא מפשיר.


בנתיים מכינים את הסיר:
במחבת רחבה ועמוקה מטגנים את הבצלים במעט שמן זית עד לשקיפות. מוסיפים את פרוסות השום ומטגנים הכל יחד כדקה, מוסיפים את הגזר והזוקיני וממשיכים לטגן תוך בחישה מפעם לפעם הכל יחד 5 דקות, מוסיפים את הפלפלים ומטגנים עד שהפלפלים מתחילים להתרכך.
מוסיפים 2 כוסות מים, פפריקה, מרק עוף, כורכום, כמון, מלח ופלפל שחור, מוסיפים את הכוסברה ועגבניות השרי, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש מכסים את המחבת ובשלים הכל יחד כרבע שעה.

פותחים את הסיר, מועכים קצת את העגבניות שהתרככו בעזרת גב כף. מייבשים את הדג, חותכים לחצי כל פרוסה ארוכה שלו ומוסיפים לסיר, מפזרים מעליו את הפול הקפוא, מוסיפים מעט מים אם יש צורך, הדגים צריכים להיות מכוסים בנוזל, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש מכסים את המחבת ומבשלים שעה.

לקראת סוף הבישול טועמים, מתקנים תיבול, מוסיפים חופן של פטרוזיליה או כוסברה למי שמעדיף, מכבים את האש ומגישים.

אני הגשתי על קוסקוס מלא, אפשר לאכול כמנה ראשונה עם חלה טריה לתבול ברוטב.

בתאבון

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

15 תגובות

ארכיון פוסטים
נקה
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל פנינה ט אלא אם צויין אחרת