00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

סבתא מבשלת וגם...סורגת

צ`ילי קון קרנה

16/04/2010

 

טכנאי המחשבים שלי הגיע לכאן שלשום והצליח ממש בשניה האחרונה לפני שהוא כבר התייאש להחיות את המחשב, מכיוון שאני יודעת שזו החיאה זמנית בהחלט וכל שניה המחשב יכול לשבוק חיים שוב, אני מעלה מהר את כל הפוסטים שאספיק ושהתמונות שלהן שוכנות במחשב הזה.

כשהבן הצעיר שלי מגיע לסופ"ש פעם בשבועיים בערך אני משתדלת להכין מאכלים שלא יהרגו אותו מרב בריאות, כפי שאנחנו אוכלים בשבועיים שהוא לא כאן, וגם לנו זו חגיגה קטנה של חריגה מהשגרה הדי משעממת אפשר להגיד של אוכל חד גוני שחוזר על עצמו.

אחד המאכלים שהכנתי כשעוביים לפני פסח ויצאו טעימים להפליא היה צ'ילי קון קרנה או הגירסה שלי למאכל הזה, יצאה כמות ענקית וכל השאריות נארזו בקופסה ונלקחו אחר כבוד מהבית כדי שלא נעמוד בפיתוי, וכך יצאנו כולנו נשכרים, הוא נהנה מאוכל מוכן ואנחנו לא היינו צריכים לזרוק אוכל.

 

כפי שאתם רואים בתמונות השתמשתי בקופסאות שימורים, שממש לא פגמו בטעם של הצ'ילי. יש כאן קופסה של צ'ילי
בנוסך מקסיקני חריף, קופסה שעועית לבנה אפויה ברוטב עגבניות, קופסת עגבניות שלמות מקולפות, בצל אחד אדום,
בצל אחד לבן, שום ו-2 פלפלים חריפים. בנוסף צריך גם חצי קילו בשר טחון.

במעט שמן זית מטגנים את הבצלים הקצוצים עד לריכוך, מוסיפים את הפלפלים החריפים ומטגנים יחד עוד כ-2 דקות עד שהם מתרככים
מעט, מוסיפים את השום הקצוץ ומטגנים עוד כדקה עד שעולה ניחוח השום, מוסיפים את הבשר ומטגנים תוך ערבוב ופירור הבשר,
עד שהוא משנה את צבעו מאדום לאפור, מועכים את העגבניות בצורה גסה בתוך הקופסה ומוסיפים לבשר יחד עם הנוזלים, מוסיפים גם
את תכולת קופסאות השעועית, מוסיפים ככוס מים, מתבלים במלח, פלפל ומעט צ'ילי גרוס למי שאוהב חריף מאד, מביאים לרתיחה,
מנמיכים אש ומבשלים תוך ערבוב מפעם לפעם כשעה וחצי.

מוסיפים את קוביות השוקולד (כן כן שוקולד בבקשה לא לוותר, הוא מוסיף המון לטעם ולצבע של הצ'ילי), מבשלים הכל יחד
עוד כ-5 דקות, טועמים ומתקנים תיבול

מפזרים כוסברה קצוצה (למי שלא אוהב אפשר גם פטרוזיליה) מערבבים, מכבים אש ומגישים, רצוי על אורז לבן

 

צ'ילי קון קרנה

המצרכים:
חצי קילו בשר טחון
1 בצל לבן קצוץ דק
1 בצל אדום קצוץ דק
4-5 שיני שום קצוצות
2 פלפלים חריפים חצויים מנוקים מגרעינים וחתוכים לפרוסות
1 קופסה עגבניות שלמות משומרות (400 גר)
1 קופסה שעועית אפויה במיץ עגבניות
1 קופסה שעועית צ'ילי בטעם מקסיקני
מלח
פלפל שחור גרוס גס
צ'ילי גרוס (רק למי שאוהב ממש חריף)
2 קוביות שוקולד מריר
חופן כוסברה או פטרוזיליה קצוצה

ההכנה:
במחבת רחבה ועמוקה מטגנים במעט שמן זית את הבזלים עד לשקיפות.
מוסיפים את הפלפלים החריפים ומטגנים הכל יחד כ-2 דקות עד שהפלפלים מתרככים מעט.
מוסיפים את השום הקצוץ ומטגנים הכל יחד כדקה עד שהשום מעלה ניחוח שומי.
מוסיפים את הבשר ומטגנים תוך כדי ערבוב ופירור הבשר בכף עץ או מזלג עד שהוא משנה את צבעו
מאדום לאפור.
מועכים גס את העגבניות (אני מועכת אותן בכף היד מעל הסיר ומכניסה כך לסיר) ומוסיפים למחבת יחד עם הנוזלים שלהן, מוסיפים את 2 קופסאות השעועית, כוס מים וחופן כוסברה קצוצה,מתבלים במלח, פלפל שחור ומי שאוהב גם צ'ילי, מביאים לרתיחה, מנמיכים אש ומבשלים תוך בחישה מפעם לפעם כשעה וחצי, עד שהרוטב מסמיך מאד ומצטמצם.
מוסיפים את השוקולד, מערבבים מבשלים עוד כ-5 דקות, טועמים ומתקנים תיבול, מפזרים למעלה עוד חופן של כוסברה, מערבבים, מכבים אש ומגישים.
טעים מאד להגיש על אורז לבן.

בתאבון

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

22 תגובות

ארכיון פוסטים
נקה
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל פנינה ט אלא אם צויין אחרת