00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

סבתא מבשלת וגם...סורגת

עוף אורז וירקות בקוקי

 

אתם כבר יודעים מהספורים שלי שנאלצנו לשנות את כל הרגלי הבישול והאפיה בבית וכמובן את האוכל בגלל אילוצים בריאותיים.
הקטע המצחיק בכל הספור הזה הוא שאני ובעלי הפוכים, מה שמותר לו אסור לי ולהיפך, מלבד תפוחי אדמה וירקות שורש שאסורים על שנינו, כך שיוצא שאני צריכה להכין פעמיים תוספות פעם לי עם דגנים ופחמימות מלאות ופעם לבעלי שמותר לו רק פחממות ריקות.
בדרך כלל בסוף השבוע כשאנחנו רק שנינו בבית אני מכינה ביום ששי 2 שקיות קוקי ליומיים וסוגרת את הספור, בזו של בעלי אני שמה אורז לבן, את הירקות המותרים לו וכרעיים ובשלי אני שמה אורז מלא או אורז פרא בתוספת דגנים שונים, ירקות שמותרים לי ושוב כרעיים וכך יש לי צהריים ליומיים ובא לציון גואל.

אני מביאה כאן את ההוראות להכנת קוקי עם אורז פרא שלדעתי יוצא פשוט מדהים, בטעם של חמין, אין לי מושג למה, אולי בגלל האורזים או בגלל הדגנים שאני מוסיפה, בכל אופן מומלץ לנסות.
 
 
 
 
 

אני משתמשת בדרך כלל באורז פרא שמכיל תערובת של 3 סוגי אורז ונקנה בעדן טבע מרקט. לכל כוס אורז אני מוסיפה 2 כפות מכל אחד מהבאים: שעועית מאש, עדשים שחורות, עדשים אדומות. שמה הכל במסננת ושוטפת היטב תחת זרם מים, ונותנת לזה לעמוד ולהתייבש קצת. בנתיים אני מכינה את הירקות, מפרקת כרובית לפרחים, פורסת קישואים לפרוסות עבות ואם יש לי אני אוהבת להוסיף גם פטריות שמפניון ופורטבלה.

מכניסים את האורז לשקית קוקי קטנה ומסדרים אותו בערך על חצי שקית, מוסיפים מים מעורבבים בתבלינים,   מורחים את העוף בממרח שהכנו ומניחים אותו על האורז, במה שנשאר מהממרח מערבבים היטב את הירקות ושמים אותם בחצי השני של השקית, אחרי האורז. סוגרים את השקית מנקבים כמה חורים בחלק העליון שלה בעזרת קיסם שיניים ומכניסים לתנור בחום של 200 מעלות לשעה.

עוף אורז וירקות בקוקי

המצרכים:
חלקי עוף לפי מה שאוהבים (אני משתמשת בכרעיים מפורקות לשניים)
1 כוס אורז פרא (או אורז מלא)
2 כפות שעועית מאש
2 כפות עדשים שחורות
2 כפות עדשים אדומות
2 כוסות מים מעורבבים עם
1 כף אבקת מרק עוף,
כורכום, כמון, מלח, פלפל שחור

כרובית מפורקת לפרחים בינוניים
2 קישואים פרוסים לפרוסות עבות (אם משיגים זוקיני עדיף)
אפשרות פטריות שמפיניות ופורטבלה שלמים או חצויים

למשחה לעוף ולירקות
2 כפות פפריקה מתוקה
1 כף פפריקה מעושנת
1 כפית אבקת מרק עוף
1/2 כפית כורכום
1 כפית שום גבישי
פלפל שחור גרוס גס
מלח
1 כפית שמן זית
מים

ההכנה:
משרים את האורז והקטניות כחצי שעה במים רותחים ומסננים היטב מכל עודפי המים.
מכניסים לשקית קוקי ומסדרים את האורז על קצת פחות מחצי שקית.

מערבבים את כל חומרי המשחה ומוסיפים מים עד שהמשחה נוחה למריחה ומצפים בה את חלקי העוף.
מוסיפים עוד קצת מים למשחה מכניסים לתוכה את כל הירקות החתוכים ומערבבים ומצפים גם אותם במשחה.

מסדרים את חלקי העוף על גבי האורז, את הירקות שמים בחצי השני של השקית בנפרד.

מערבבים את המים עם התבלינים (מרק עוף, כורכום, כמון, מלח, פלפל) ושופכים בזהירות לתוך השקית.
קושרים את השקית, מניחים על תבנית תנור, מחוררים כמה חורים בעזרת קיסם שיניים ומכניסים לתנור בחום של
200 מעלות לשעה.

אם משתמשים באורז לבן מספיק להוסיף רק כוס וחצי של מים.

בתאבון

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

22 תגובות

ארכיון פוסטים
נקה
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל פנינה ט אלא אם צויין אחרת