00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

הצועניה היחידה

מרק עוף תימני כשר לפסח

אצל אימא כוננות פסח מתחילה קצת לפני פורים...אבל היום הבית של אימא כבר כמעט נקי, כבר כמעט אין חמץ באף אחת מפינות הבית.... מתחילים לחוש את הפסח באויר...ריחות של שום טרי... ניחוחות  של תבלינים טריים שרק נטחנו...פינה שאסור להתקרב בה יש מוצרים כשרים....וביום ראשון עוברים לסעוד ליד האמבטיה (יציאת מצרים אמיתית )... המטבח כבר יהיה כשר למהדרין....ובפינת התפירה שלה יש כבר בדים חדשים כדי לתפור בגדים חדשים לנכדים...ריח של התחדשות...

ויש עוד דבר....

התחנונים לאמא שלא תשכח את המרק התימני...והיא מתחילה את המשחקים שהיא כל כך אוהבת.. נראה ...אולי...אם יהיה לי כוח...למרות שהיא יודעת שבסוף יהיה סיר מרק ענק על שולחן הסדר ולידו צלוחית חילבה ריחנית...ואבוי לו לאותו אורח שלא יסכים לטעום ממרק העוף שלה...ואם כבר טעם, אבוי לו אם לא יצקצק בלשונו, יתרווח בכיסאו, וימלמל חסר נשימה- אך ... אין כמו המרק שלך.....

******************************************

ואכן אין כמו המרק שלה - ולכבוד החג הקרב ובא ותחרות המתכונים של סנופרסט...הגעתי לבית שלה...ולאחר חקירה צולבת, והפעלת מעט אלימות פיזית מתונה ;) נאותה סוף כל סוף, לדעתי פעם ראשונה בחייה, להדליף את פרטי מרק העוף האגדי שלה...

כמובן שבמקור הוא נשמע כך - תקחי קצת מזה וראש מזה ותטבלי בקצת זה וכו'...אך אני למען המטרה הנעלה סירבתי להיכנע..והנהו המתכון לפניכם... היה קצת קשה לשכנע אותה בנוגע לירקות של סנופרסט...ואני מצטטת - אלוהים שישמור...שאני אשתמש בירקות מוכנים????!!! אבל בסוף היא נאותה לתת את המידות ההגיוניות עבור המתכון. אז אחרי הקדמה כל כך ארוכה הנהו לפניכם להנאתכם....

******************************************

מכשירים את העוף (דיר באלקום לא - לטענתה זה חלק מסוד הטעם), חותכים למנות (כולל חלקים פנימיים כמו קורקבן - אך לא את הכבד- אותו עושים על האש בנפרד) ומרתיחים אותו ודואגים לנקות את הלכלוך שצף בזמן ההרתחה. מוציאים את העוף מהמיים הרותחים ושמים בצד.

מוסיפים למים שבהם בושל העוף לפי הסדר הבא,חבילה לקט למרק כתום, ראש שום טרי שקילפנו את קליפתו העליונה, קישוא  חתוך לרצועות, ולהביא להרתחה. מומלץ לצרף צרור קשור של פטרוזיליה אותו יש להוציא מהמרק בתום הבישול.

לאחר הרתיחה להוסיף שתי עגבניות מרוסקות ואת העוף שבושל, להרתיח עוד  כחמש דקות.

לא לשכוח לתבל בכף כורכום, פלפל שחור לפי הטעם, ומלח לפי הצורך (לפעמים די במלח של העוף המוכשר), וכמובן המון אהבה .

 

                                                                                                בתיאבון!!!!                                                                                       

 

                    

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

6 תגובות

החתול שלי
מי בבית?
בניית אתרים
מה השעה?
קפצו לביקור
free counters
החתול שלי
מי בבית?
בניית אתרים
מה השעה?
קפצו לביקור
free counters
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל הצועניה היחידה אלא אם צויין אחרת