00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אוכל מכל הלב

פטריות פורטבלו ורצועות סינטה

פטריות פורטבלו ורצועות סינטה

 

בדרך כלל כשכותבים מתכון כזה הכותרת הפוכה אבל הפעם חייב לתת את הכבוד לפטריית הפורטבלו המדהימה לכן הסינטה כאן היא בת לוויה בשם למרות  שבכמות המרכיבים היא הדומיננטית  .

זה לא סוד שלאחרונה נחשפתי יותר ויותר לעולם הפטריות מה שלא כל כך היה מקובל אצלנו . הפורטבלו  פטרייה עם טעם ומרקם ממש בשרי ועם שילוב של סינטה שחיתות לשמה .

את הירקות , הבשר והפטריות מכינים כל אחד בנפרד ורק בסוף התהליך מרכיבים אותם יחד .

 

חומרים

 500 גר' רצועות סינטה דקות .

 

משרה לבשר עפ"י צחי ביג ג'ק

1 כף קונפלור

2 כפות מים פושרים

1/2 כוס סויה שחורה

1 כף דבש

2-3 כפות רוטב צ'ילי

2 שיני שום כתושות

פלפל שחור גרוס

 

הכנה

להמיס את הקונפלור במים הפושרים ולהוסיף את שאר חומרי המשרה .

להוסיף את רצועות הבשר ,לערבב היטב ולהשאיר לספיגת טעמים לשעה .

 

פיטריות פורטבלו – מתכון של צחי ביג ג`ק

2 סלסילות פטריות

לחתוך את הפיטריות לרצועות לא דקות מידי , לחמם מעט שמן זית וחמאה במחבת , להוסיף 2 שיני שום קצוצות דק  לבחוש במהירות כדי שהשום לא יישרף . להוסיף את הפיטריות ולבחוש ולהקפיץ אותם על אש גבוהה. כשהפטריות מתחילות להגיר נוזלים להוסיף פלפל שחור גרוס , רוטב סויה ולהקפיץ עד שהנוזלים מסמיכים מאד והפטריות קיבלו גוון חום כהה .

 

ירקות

2 פלפלים אדומים חתוכים לרצועות

3-4 גזרים חתוכים לגפרורים

להקפיץ את הירקות במעט שמן זית כל ירק בנפרד עד חצי התרככות .

 

הכנה

להלהיט מחבת כבדה או ווק  עם מעט שמן זית , להוסיף את רצועות הסינטה  , להקפיץ את הרצועות עד שמעט משנים את צבעם ( כ 2 דקות ) ומוסיפים את הירקות והפטריות . ממשיכים לערבב היטב לעוד דקה ומורידים מהאש . יש להימנע מבישול יתר למען כבודה של הסינטה .

בהגשה לפזר בצל ירוק קצוץ ושומשום קלוי .

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

25 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל baronm10 אלא אם צויין אחרת