00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אוכל מכל הלב

אחסון בתנועה - אחסון המזון היבש במטבח

"אחסון בתנועה "   אחסון המזון היבש במטבח

מי לא היה רוצה מזווה כזה בביתו , חלומה  הרטוב של כל עקרת בית או כל גבר מבשל . כמה נוח ..כמה יעיל ...כמה שימושי . כמה חשוב שכל  המצרכים הדרושים לבישול יעיל מרוכזים במקום אחד בצורה מסודרת עם נראות ונגישות מלאה למצרכים .

רוצה לשתף אתכם ולהציג בפניכם קו מוצרי אחסון חדש למטבח העומד במרכזו של קונספט שמכונה "אחסון בתנועה " ומתמקד במתקני אחסון  הנשלפים מתוך ארונות המטבח .

קו המוצרים הינו של חברת  Kessebohmer   הגרמנית ומשווק ע"י חברת " יעד פירזול " בה אני עובד שנים רבות .

 יעד פירזול משווקת את חברת   Kessebohmer  חברה גרמנית הגדולה בעולם למוצרי אחסון  ונוחות במטבח המודרני . חברת  Kessebohmer  מתוך ראייה חדשנית מכנה את דרכה החדשה כ   THE FOOD STORAGE COMPANY  ומאמינה שאחסון מזון יבש במטבח חייב להיכנס כדבר אינטגראלי בתכנון המטבח.

 כל מוצרי Kessebohmer   עומדים מאחורי המשפט אחסון בתנועה כאשר כל מגוון מוצרי המזווה והאחסון של Kessebohmer  נעים מתוך ארונות המטבח בתנועה חלקה ושקטה החוצה ומקנים למוצרים המאוחסנים נראות ונגישות מקסימאלית ובכך הופכים את פעילותנו במטבח לחוויה .

 במהלך חודש פברואר הושק קו המוצרים החדש במסיבת עיתונאים שערכתי  בבית טיטאן בתל אביב מסיבה שבה השתתפו ממיטב העיתונאים והבלוגרים המובילים בתחום העצוב , יצור מטבחים ואוכל   .

שירי רוקח מנהלת קשרי אדריכלים מציגה את מזווה הסווינג

 ראשית אציג בפניכם את המוצרים המובילים ובהמשך אתאר את התפיסה " אחסון בתנועה "   כפי שפורסמה בהודעה לעיתונות .

 מזווה טנדם:

 מזווה הנשלף עם פתיחת דלת הארון, כאשר  שליש מהמזווה מותקן על גב הדלת, ושני השלישים הנותרים מותקנים בתוך הארון, ונעים קדימה בעת פתיחתו. יתרונותיו:

מדפים אגרונומים הניתנים לשליפה ע"י המשתמש

מאפשר מבט כולל על כל המוצרים , מאפשר ניצול מקום מקסימאלי , מתאים גם לאחסון מערכות כלי אוכל ( צלחות וכוסות )כל משטחי המדפים מסדרת anti – slip  מצופים בחומר מיוחד  המונע החלקה של המוצרים המאוחסנים.

תמונת המזווה בראש הרשומה

 מזווה דיספנסה:

מזווה המחובר לחזית הארון כך שכשפותחים אותו הוא נשלף באופן מלא! (בניגוד לשיטת המגירות המקובלת במטבחים, המחייבת פתיחה נפרדת של כל מגירה ומגירה).

.המזווה מקנה שקיפות מלאה של המוצרים המאוחסנים כאשר  המזווה נשלף מהארון.

המדפים נגישים מכל הכיוונים  , בעל כושר נשיאה של 100  ק"ג (הרבה מעל לסטנדרט)  קל לתחזוקה  ולניקוי , מאפשר  כוונון גובה של המדפים בהתאם לגודל המוצרים.כל משטחי המדפים מסדרת anti – slip   המונעים החלקה של המוצרים המאוחסנים.

מזווה דיספנסה סווינג:

 הוא בעצם מזווה דיספנסה עם תוספת מנגנון המאפשר  סיבוב המזווה לצדדים  לאחר שליפתו מהארון. ניתן לסובב אותו עד 90 מעלות לצד ימין או שמאל, מה שמאפשר נראות וגישה נוחה לכל המוצרים.

יתרונו בולט במיוחד כאשר הוא צמוד לקיר – מאפשר גישה מלאה גם לצד הקרוב לקיר ע"י סיבוב המתקן.

כל משטחי המדפים מסדרת anti – slip  מצופים בחומר מיוחד  המונע החלקה של המוצרים המאוחסנים.

לה-מאנס:

ניצול אופטימאלי של פינה בלתי מנוצלת במטבח  .מיתקן ייחודי אשר מורכב משני מדפים אשר נשלפים במלואם כל אחד בנפרד בתנועה סיבובית שקטה וחלקה החושפת בפנינו בשליפה אחת  את כל הכלים המאוחסנים במתקן .

בעל כושר אחסון גדול יותר מכל המתקנים המקובלים בשוק .

היתרון המובהק של מוצר זה הוא משטח אחסון אחד ( לעומת 2שני משטחים קטנים

במתקן המג`יק קורניר ) דבר המאפשר כושר אחסון גדול בהרבה ממה שמקובל . 

המדפים מצופים בחומר מיוחד נגד החלקה(anti-slip)וגימורי המתכת כולם בגימור כרום מבריק.

אחסון בתנועה – הקונספט

 בבתים רבים המטבח אינו עוד תחנת מעבר בדרך להגשת ופינוי האוכל והכלים מהשולחן, אלא מתחם אירוח ובילוי מרכזי. עובדה זאת הביאה לכך שהמטבחים המודרניים מעוצבים כרהיטים אופנתיים לכל דבר וצופנים בתוכם פונקציות רבות שלא היו מזוהות איתם בעבר. אם גם לכם לקח דקות ארוכות למצוא את חבילת המלח שאחסנתם בארון, והפסטה נשכחה לה במדף הפנימי ותוקפה פג, כדאי שתתעדכנו בפיתרונות החדשניים שמציע שוק המטבחים לאחסון חכם, נח וחסכוני יותר במטבח

מזווים מלאי כל טוב כחול לבן

המטבח, כידוע, נחשב לחדר המורכב ביותר בבית בשל המערכות הרבות המתנקזות אליו והקשורות בו, ולכן מומלץ להתייחס למלאכת תכנונו ועיצובו בכובד ראש.  בבתים רבים משמש המטבח אחד ממוקדי ההתרחשות המרכזיים ביותר. לא משנה מה גודלו ומי דיירי הבית, לא משנה אם הוא מעוצב כחלל פתוח או כחדר סגור, הוא כמעט תמיד משמש כמרכז הפעילות של הבית.

 בבתים רבים המטבח אינו עוד תחנת מעבר בדרך להגשת ופינוי האוכל והכלים מהשולחן, אלא מתחם אירוח ובילוי מרכזי. עובדה זאת הביאה לכך שהמטבחים המודרניים מעוצבים כרהיטים אופנתיים לכל דבר הטומנים בתוכם פונקציות רבות שלא היו מזוהות איתם בעבר. מדובר במשטחי עבודה המוסתרים מאחורי ארונות בעלי דלתות המתקפלות באופן נסתר בצדדים ובאביזרים פרקטיים מתקדמים, כגון כיור הכולל מתקן לייבוש ירקות ומשטח חיתוך בהזזה על גבי מסילות, וכמובן בפתרונות אחסון משוכללים.

מדפי לה מאנס נשלפים על מלוא תכולתם מול עיניו של צחי ביג ג'ק

 

 פתרונות האחסון החדישים מאפשרים למטבח להיראות נקי ומסודר יותר, הם יוצרים חלוקה ברורה בין הטריטוריות השונות במטבח, המזווה לעומת איזור מוצרי החשמל, מתחם שטיפת הכלים לעומת איזור משטח החיתוך וכדומה, וכמובן שהם מוסיפים נגיעה עיצובית ומסוגננת למטבח. 

 אייל ויינינגר, סמנכ"ל חברת "יעד פרזול" טוען כי אצל רבים מאיתנו מוצרי המזון היבש עדיין מאוחסנים בצורה מפוזרת ולא מרוכזת, וזאת לדבריו גם הסיבה כי אנו מוצאים את עצמנו לא פעם, מחפשים אחר מוצרי המזון בארונות ומגירות המטבח.

 מרגרט שוטה ליהוצקי המעצבת האוסטרית שעבדה באירופה בתקופה שלפני מלחמת העולם השנייה הייתה הראשונה אשר זיהתה את הצורך שנועד להקל על נשים עובדות את עבודות הבית, במטבח. בשנת 1922 החלה ליהוצקי לגלות עניין ב"שיטת טיילור". שיטה זו התבססה על גישה מדעית להבנת הצורך במדידת זמן מדויק למטלות יומיומיות, והיא הביאה למהפכה חשיבתית בתחום התעשייתי בארצות הברית. באותה תקופה גם קראה ליהוצקי מאמר ששמו: "איך יכולה קונסטרוקציה ביתית להפחית מעבודתה של עקרת הבית?", והבינה מיד שעל ידי קישור בין עיצוב לתפקוד במטבח תושג יעילות שתחסוך זמן.

 ממחקרים שביצעה לאחרונה חברת "קסבומר" הגרמנית עולה כי אנשים מאמינים כי קיים קשר בין תכנון המטבח לבין רמת הנוחות בו. עוד עולה מנתוני המחקר כי המזון היבש מאוחסן ב 50% מארונות המטבח בצורה לא מאורגנת, וכי סוגית אחסונו אינה נלקחת בחשבון מראש, בעת תכנון המטבח. נתון נוסף ומעניין שעלה מהמחקר הוא כי  מזווה גבוה נמצא ב- 1 מכל 5 מטבחים, אולם כל אחד מהצרכנים אשר ברשותו מזווה לאחסון המזון היבש העיד שהיה רוצה מזווה נוסף.  קברניטי חברת קסבומר זיהו את הצורך ועמלו על תכנון קו אחסון חדשני המבקש לשנות את התפיסה הקיימת ולהנחיל קונספט מקורי לאחסון המזון היבש בצורה מרוכזת, אחסון בתנועה- המאפשר סידור חכם ומאורגן לצרכי המזון היבש במטבח.

 שירי ויינינגר- מנהלת רשת חנויות `יעד פרזול` טוענת כי חשיבותו של אחסון המזון היבש באופן מרוכז במטבח, הינה מכרעת, ובאה לידי ביטוי במספר היבטים:

  • תכנון נכון של אחסון מוצרי המזון היבש יאפשר קיצור בזמן משמעותי בהכנת האוכל.
  • שקיפות המוצרים תמנע קניות מיותרות וכן תמנע את קלקול המוצרים – שכן פעמים רבות אנו קונים מוצר פעמיים, כי לא מצאנו/זכרנו  היכן בדיוק הוא אוחסן.

 עוד הוסיפה ויינינגר ומוסיפה כי תכנון המטבח המודרני חייב להתמקד במספר גורמים: משטח העבודה,הכיור, מכשירי החשמל, הדלתות, המגירות וכמובן מעכשיו גם באחסון המזון היבש. ויינינגר ממליצה כי בבואכם לתכנן מטבח חדש וודאו כי מעצב הפנים ששכרתם ייקח בחשבון את תכנונו של אחסון המזון היבש, בדיוק כפי שיתכנן מקום ברור למקרר, שאמון על אחסונו של המזון הרטוב.

בלוגרים שהשתתפו במפגש

הרשומה הזאת נערכה מחדש , מתנצל בפני המגיבים ברשומה הקודמת על מחיקת התגובות .

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

24 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל baronm10 אלא אם צויין אחרת