00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

קופסת העוגיות של דודה מונגר

גזור ושמור לשנה הבאה, או - אוזני המן

כמו בכל שנה בפורים, גם השנה רציתי לאפות אוזני המן.

וכמו בכל שנה בפורים - גם השנה לא זכרתי באיזה מהמתכונים השתמשתי בשנה שעברה...

סיעור מוחות קצר עם אחותי העלה את ההשערה שאולי השתמשתי בבצק של עוגיות פרח ריבה של קרין גורן. ההשערה הזו הובילה לאחר צהריים עצבני במיוחד, שהניב אוזני המן טעימים, אבל עם בצק עבה מדי, כי מכיוון שהוא לא הכיל ביצה, היה סרבן רידוד נוראי. כדי להוסיף לעצבים, על הדרך גם התפרק המערוך...

לא היתה ברירה. פתחתי את הספרים וחיפשתי מתכון לבצק. הפעם כבר ידעתי שצריכה להיות בו ביצה.כמו בהרבה מקרים  אחרים, האוסף המתוק של "על השולחן" בא לעזרתי עם מתכון לבצק של מישי בלוג מ"קונדיטוריה מישי".

 

המצרכים:

100 גרם (שקית אחת) אבקת סוכר

2 חלמונים

200 גרם חמאה רכה

2 כוסות + 2 כפות קמח

(במתכון המקורי יש קליפה מגוררת מחצי לימון. אני ויתרתי).

 

ההכנה:

  1. שמים במיקסר עם וו גיטרה את אבקת הסוכר, החלמונים והחמאה (וקליפת הלימון במקרה שהחלטתם להוסיף) ומערבבים לתערובת אחידה.
  2. מוסיפים קמח ומעבדים עד לקבלת בצק אחיד.
  3. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לחצי שעה - שעה.

מלית פרג (מתכון של עמר זרניצקי-דרומי מביה"ס הגבוה לקולינריה "בישולים")

המצרכים:

3/4 כוס חלב

1/2 כוס סוכר

3 כפות דבש

1/2 כוס ביסקוויטים מפוררים

50 גרם חמאה (תוך כדי כתיבה אני נזכרת ששכחתי לשים חמאה במילוי. אף אחד לא התלונן...)

200 גרם פרג טחון טרי

2 כפות צימוקים בהירים

(גם פה, במקור יש קליפת לימון מגוררת. אני ויתרתי.)

(כל הויתורים האלה הם בגלל אחותי , שלא אוהבת קליפת לימון בעוגיות שלה).

 

ההכנה:

  1. מרתיחים בסיר - חלב, סוכר, דבש וקליפת לימון.
  2. מוסיפים - ביסקוויטים, חמאה, פרג וצימוקים.
  3. מערבבים היטב ומבשלים כחמש דקות נוספות על אש קטנה.
  4. מסירים מהאש ומצננים לטמפרטורת החדר.

הרכבת אוזני ההמן:

מרדדים את הבצק על משטח מקומח, לעובי של כ-3-4 מ"מ.

קורצים עיגולים בעזרת חותכן עגול או בעזרת כוס (אני השתמשתי בכוס שקוטרה 6 ס"מ).

על כל עיגול מניחים כפית מהמלית.

צובטים את העיגול ליצירת משולש, לפי התמונות:

מניחים את האוזניים בתבנית מרופדת בנייר אפיה (אין צורך לרווח כיוון שהבצק לא תופח).

אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות כ-12-15 דקות.

לאחר הקירור אפשר לפזר אבקת סוכר.

השלב החשוב ביותר במתכון: שומרים היטב את המתכון לשנה הבאה, כדי לא לעשות עוד נגלה של אוזני המן מעצבנים...

 

פורים שמייח!!

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

12 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל הניק Mongar תפוס אלא אם צויין אחרת