00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אוכל מכל הלב

פילאף אורז ירקות ונתחי עוף

פילאף אורז ירקות ונתחי עוף

 

פילאף תבשיל אורז עם ירקות ונתחי עוף שנאפה בתנור ,חגיגה של צבעים וטעמים . המתכון בהשראת מתכון של בני סיידא מהספר הכול בסיר אחד עם שינויים שלי .

 

 

התבשיל מכיל קוביות חזה עוף ורצועות ירקות אשר טוגנו קלות והורכבו לאחר מכן עם האורז ונאפו יחד בתנור .

 

 

מרכיבים

 

3 כוסות אורז

4.5 כוסות מרק עוף

8 יח' חזה עוף ( הכוונה לפרוסות שניצל )

3 בצלים גדולים

3 גזרים

4 קישואים

2 פלפלים אדומים

2 פלפלים ירוקים

צרור עלי פטרוזיליה

4 שיני שום

 

מלח , פלפל שחור

כמון , כורכום

פפריקה מתוקה

 

 

 

הכנה

 

להשרות את האורז במים רותחים לחצי שעה  . בינתיים לחתוך את הפלפלים והגזרים לרצועות דקות , את הקישואים לחתוך לפרוסות עבות , את הבצל ,השום והפטרוזיליה לקצוץ דק  . את נתחי חזה העוף לחתוך לקוביות של כ2/2 ס"מ .

 

לטגן את הפלפלים , הגזרים והקישואים  טיגון קל כל ירק בנפרד . לטגן את הבצל עד  שקיפות , לטגן את קוביות חזה העוף עד שישנו צבעם ללבן .

 

לסנן את האורז ממי ההשריה ולפזר אותו בתבנית גדולה . להוסיף מעל האורז את הבצל , הפלפלים , הגזרים והקישואים אשר טיגנו קודם .

 

להוסיף מעל האורז והירקות את קוביות חזה העוף ,הפטרוזיליה והשום  ולתבל בנדיבות במלח ,פלפל ,פפריקה ,כמון וכורכום .

 

לערבב את כל המרכיבים שבתוך התבנית ולצקת את נוזלי מרק העוף . לאטום את התבנית עם רדיד אלומיניום שוחררנו בו כמה חורים .

 

לאפות בתנור שחומם מראש ל 200 מעלות למשך שעה .

תבשיל אורז עשיר בטעמים , חזה העוף אינו מתייבש ומקבל טעמים נהדרים.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

28 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל baronm10 אלא אם צויין אחרת