00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

סבתא מבשלת וגם...סורגת

פסטרמה ביתית מחזה הודו

 
 
 
אחד השינויים הגדולים בתפריט האוכל של בעלי היה הורדת הנתרן וזה אומר להגיד בראש וראשונה שלום למלח. עכשיו אני הולכת בסופר וקוראת את התוויות של המאכלים ביסודיות לראות שאין הרבה נתרן, או אשלגן וממש לא האמנתי איזה כמויות משניהם יש בפסטרמה למשל, גם מנתח עוף וגם מנתח הודו, אז שאלתי את הדיאטנית אם אני יכולה להכין לבד בבית וזה יהיה בסדר והיא אמרה שאין בעיה ואפילו אפשר להשרות בכף מלח את הנתח וזה בסדר.
מאז פתחתי לי במטבח תעשייה להכנת פסטרמה ביתית והאמת זה ממש ממש טעים, גם חם שכך אנחנו אוכלים אותה ביום הכנתה, ובהמשך השבוע בעלי מכין ממנה כריכים לעבודה, או לארוחת ערב ואין מאושר ממנו.
בהתחשב בעובדה שזו ממש לא עבודה מרובה, אני מאד ממליצה להכין פסטרמה בבית.
 
 
 
מכינים תמיסה שמורכבת מכף מלח גס, כף גדושה סוכר חום, פלפל צ`ילי גרוס (אנחנו אוהבים שהפסטרמה עם עקצוץ של חריפות ואני שמה די הרבה צ`ילי בתמיסה).
מוסיפים מים ומערבבים להמסת הסוכר והמלח, מוסיפים את נתח ההודו ושוב מים עד כיסוי הנתח.
מכסים את הכלי ומאחסנים במקרר ל 12-24 שעות.
 
 
 
 
מוציאים את הנתח מנוזלי המשרה, שוטפים היטב ומייבשים במגבות נייר, אם יש לכם קצב נחמד בקשו ממנו לקשור את הנתח, או להכניס לרשת, שלי לא נחמד במיוחד ולכן אני קושרת את הנתח לבד, זה לא מסובך לאחר שלומדים את השיטה.
 
 
 
 
מכינים תערובת תבלינים שמורכבת משמן, פפריקה מתוקה ופפריקה מעושנת, חרדל דיז`ון גרגרים, דבש, חומץ ופלפל שחור גרוס גס, מעסים היטב את הנתח מכל הצדדים בתערובת, מכסים את הכלי ומכניסים למקרר למינימום שעתיים.
 
 
 
 
מחממים תנור לחום של 160 מעלות.
מרפדים תבנית תנור בנייר אפיה, מניחים על התבנית רשת מוגבהת מעט (כדי שהבשר לא יגע בתבנית ולא יתבשל במיצים של עצמו), מניחים את הבשר על הרשת ומכניסים לתנור החם לאפיה של 35 דקות.
מוציאים, הופכים את הבשר לצד השני, מורחים את הנוזלים שהצטברו בתחתית ומחזירים לאפיה של 35 דקות נוספות.
מוציאים את הנתח, נותנים לו לנוח 10 דקות ופורסים לפרוסות.
 
פסטרמה ביתית מחזה הודו
 
המצרכים:
חצי פרפר חזה הודו במשקל 1 ק"ג בערך
 
למשרה:
1 כף מלח גס
1 כף גדושה סוכר חום
פלפל צ`ילי גרוס גס לפי הטעם
מים
 
לצפוי:
2 כפות שמן קנולה
1 כף דבש
1 כף פפריקה מתוקה
1 כפית פפריקה מעושנת
1 כף פלפל שחור גרוס גס
1 כפית חרדל דיז`ון גרגרים
1 כף חומץ
(כמובן שאפשר להוסיף לצפוי גם מלח שאני נמנעת ממנו)
 
ההכנה:
שמים בכלי שהנתח ישכב בו בנוחיות, את המלח, הסוכר והצ`ילי הגרוס, מוסיפים 2 כוסות מים ומערבבים להמסה.
מוסיפים את נתח הבשר ומשלימים מים עד לכיסוי הנתח.
מכסים ומאפסנים במקרר ל 12-24 שעות.
 
מוציאים את הבשר ממי ההשריה, שוטפים תחת זרם מים, ומייבשים היטב במגבות נייר.
 
אם הבשר לא קשור מראש זה השלב לקשור אותו, או להכניס לשרוול רשת.
לא לוותר על השלב הזה אם רוצים שהפסטרמה תקבל צורה יפה ויהיה נח לפרוס אותה.
 
מכינים משחה מכל חומרי הצפוי, אם היא קשה מדי ניתן להוסיף עוד כפית שתיים של חומץ, ומושכים מעסים את הנתח היטב מכל הצדדים.
מכניסים לכלי, מכסים ומחזירים למקרר למינימום שעתיים.
 
מחממים תנור לחום של 160 מעלות.
מרפדים תבנית בנייר אפיה, מניחים על התבנית רשת הגבהה ועליו את נתח הבשר.
נתח של עד 800 גרם אופים 50 דקות
נתח של קילו או מעט יותר אני אופה 70 דקות
35 דקות מכל צד כשבאמצע אני מוציעה את הנתח, הופכת ומורחת מהנוזלים שהצטברו בתחתית התבנית.
 
מוציאים את הנתח מהתנור, נותנים לו לנוח מינימום 10 דקות ואפשר לפרוס ולאכול.
 
בתאבון
 
 
 
כמה הערות:
אני עושה קניות ביום רביעי מוקדם בבוקר, חוזרת הביתה ומיד מכינה את המיפסטרשרה ומכניסה את הנתח למקרר.
בחמישי בבוקר אני מכינה את הצפוי, מורחת את הנתח ושוב שולחת למקרר עד שעות הצהריים המוקדמות ואז אני מכניסה אותו לתנור, כך שיש לי נתח מוכן וחם לארוחת הצהריים של יום חמישי.
 
למי שרוצה ללמוד לקשור לבד את הנתח אני מצרפת תמונה עם הוראות שמצאתי ברשת.
 
 
 
 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

44 תגובות

ארכיון פוסטים
נקה
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל פנינה ט אלא אם צויין אחרת