00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

סבתא מבשלת וגם...סורגת

קציצות אפויות

 
 
כן אני יודעת, בטח חלק גדול מכם מעקם את האף ואומר "פיכס קציצות אפויות"! קציצות אמורות להיות מטוגנות בשמן, כי אחרת אלו לא קציצות, אבלללל בשביל קציצות אפויות הן ממש ממש טעימות ורכות ונהדרות ולא חסר בכלל טעם הטיגון (לטעמי כמובן).
הקציצות עשויות מבשר הודו אדום וחזה עוף והן מתאימות גם לילדים קטנים, גם לשומרי דיאטה וגם לכל מי שאסור עליו אוכל מטוגן.
 
 
 
שמים בקערה 250 גרם הודו אדום טחון ו-250 גרם חזה עוף טחון (אפשר להכין רק מהודו אדום ויוצא נפלא, רק מחזה עוף לא ניסיתי ולכן אינני יכולה להמליץ).
 
 
 
מוסיפים פירורי לחם שנטחנו בבלנדר מקל מ-2 פרוסות חלה ישנה, בצל אחד ו-2 שיני שום קצוצים דק, קישוא אחד מגורר על פומפיה דקה וסחוט מנוזלים, ביצה אחת, מלח, פלפל שחור ומעט כורכום ולשים, מערבבים בעזרת הידיים לעיסה אחידה.
מכניסים למקרר לגיבוש למינימום חצי שעה.
 
 
 
מצפים תבנית טוסטר אובן בנייר אפיה, מרססים אותו בתרסיס של שמן קנולה, מסדרים עליו קציצות ונותנים גם להן ריסוס קל של שמן קנולה, ומכניסים לטוסטר אובן שחומם לחום עליון ותחתון של 200 מעלות לאפיה של רבע שעה.
 
 
 
כך הקציצות נראות לאחר רבע שעה של אפיה לפני הפיכה לצד השני.
לא להיבהל מהלבן שהן מפרישות זה חלבון פשוט שיש בבשר.
 
 
 
וכך זה נראה בסיום האפיה לאחר חצי שעה.
 
 
קציצות אפויות
 
המצרכים:
250 גרם הודום אדום טחון
250 גרם חזה עוף טחון
1 בצל קטן קצוץ דק
2 שיני שום קצוצות דק
1 קישוא מגורר על פומפיה דקה וסחוט מנוזלים
2 פרוסות של חלה ישנה מפוררים בפוד פרוססור לפירורי לחם טריים
1 ביצה
מלח
פלפל שחור
מעט כורכום
(למי שמותר גם כף גדושה של פטרוזיליה קצוצה דק)
 
תרסיס שמן קנולה
 
ההכנה:
שמים בקערה את כל המצרכים לקציצות ומערבבים (לשים) רצוי בידיים לתערובת הומוגנית.
 
מכסים את הקערה ומאכסנים במקרר למינימום חצי שעה לאיחוד טעמים וגיבוש.
 
מחממים טוסטר אובן לחום של 200 מעלות, חום עליון ותחתון.
 
מרפדים תבנית טוסטר אובן בנייר אפיה ומרססים שכבה דקה של שמן קנולה על נייר האפיה, קורצים קציצות ומסדרים על התבנית, נותנים ריסוס קל גם על הקציצות עצמן ומכניסים לטוסטר אובן לאפיה של 15 דקות.
לאחר 15 דקות אפיה הופכים את הקציצות ואופים עוד 15 דקות על הצד השני - סך כל זמן האפיה חצי שעה.
 
בתאבון
 
כך נאכלו הקציצות אצלי אתמול בצהריים בתוספת של אורז מלא עם עדשים וגבץ` - שני המתכונים נמצאים כאן בבלוג
 
 
 
אורז מלא עם תוספות
http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=1630784
 
רטטוי או גיבץ` משודרג
http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=1631966
 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

23 תגובות

ארכיון פוסטים
נקה
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל פנינה ט אלא אם צויין אחרת