00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אוכל מכל הלב

מרק שעועית בשר ופאצ`ה

08/02/2010

מרק שעועית בשר ופאצ`ה

 מרק שעועית חורפי אדום וסמיך המשלב בנוסף לשעועית גם נתחי בשר בקר ,

עצמות בקר ופאצ`ה ( מעיים ממולאים באורז ובקר קצוץ בסגנון המטבח העיראקי )

מרק מושחת ביותר ורצוי חוץ מהכף להצטייד בסכין ומזלג בשביל הפאצ`ה .

 

חומרים

שמן זית

2 בצלים קצוצים דק
 
500 גר` שעועית לבנה לאחר השריה של לילה
 
אני בישלתי את השעועית כשעה ללא מלח

400 גר` בשר בקר

2-3 עצמות בקר
 
חבילת פאצ`ה - הפאצ`ה משווקת בדיוק כמו הקישקע הרגיל שאתם מכירים
 
אני קונה את הפאצ`ה אצל הקצב שלי ברמת גן , ניתן להשיג בקצביות ומעדניות
 
המתמחות במטעמי בשר מיוחדים .
 

2 כפות קמח

6 שיני שום קצוצות
 
200 גר` רסק עגבניות   2 קו`  קטנות

12 כוסות מים רתוחים

 
מלח ,פלפל שחור ,פפריקה אדומה הרבה ,כמון
 
3 גזרים חתוכים לפרוסות
4 כפות אבקת מרק עוף

2 עגבניות מגורדות

פטרוזיליה קצוצה

צרור עלי סלרי 
 
4 גבעולי סלרי קצוצים .

 


הכנה

 את הפאצ`ה מבשלים כחצי שעה במים עם מעט מלח , להוציא מהמים ולצנן .

את השעועית יש להשרות ללילה ולאחר מכן לבשל כשעה במים ללא מלח .

 את הבשר שחתכנו לקוביות יש לצרוב  במעט שמן בסיר בו נבשל את המרק .

לאחר השחמה קלה של הבשר יש להוציאו ולהוסיף לסיר את הבצל ולטגנו עד שקיפות .

מוסיפים את השום הכתוש , הגזר והסלרי הקצוץ , בוחשים היטב ומוסיפים את הקמח .

בוחשים במהירות ומוסיפים מים רתוחים עד חצי מגובה הסיר .

מוסיפים את הבשר , העצמות ,השעועית עם מי הבישול ,הפטרוזיליה,העגבניות והרסק  והתבלינים ללא המלח . מביאים לרתיחה וממשיכים לבשל כשעתיים על אש נמוכה .

את הפאצ`ה מוסיפים למרק לאחר השעה הראשונה של הבישול .

לאחר שעתיים  בודקים אם השעועית התרככה ומוסיפים מלח לפי הטעם וממשיכים
לבשל עוד כחצי שעה .

 

בתאבון
 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

34 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל baronm10 אלא אם צויין אחרת