00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

קופסת העוגיות של דודה מונגר

ט"ו בשבט הגיע חג ל...בולגרים:-)

יש לי אבא בולגרי.
אמנם עלה לארץ בגיל 10 חודשים אבל עדיין בולגרי שגדל בבית עם הורים וסבתא מבולגריה כולל כל המאכלים והמנהגים.
אחד המנהגים קשור לט"ו בשבט.
כמו שכולם מכירים את משלוח המנות של פורים-לבולגרים יש מנהג דומה רק בט"ו בשבט.
המשלוח מגיע בתוך שקיק בד תפור ומכיל בתוכו בעיקר פירות יבשים ואגוזים,ולפעמים קצת מתוקים. לשקיק הזה קוראים בבולגרית תורבָה (turba).
אני מכירה את זה רק מהסיפורים. אחותי עוד זוכרת את זה בתור ילדה קטנה.
בכל מקרה השנה החלטתי לתפור תורבה ולהכין לאבא שלי משלוח מנות שכזה. כמובן שעל הדרך הכנתי אחת נוספת לאחיינית שלי.
תפרתי שקיקי בד,ארזתי יפה יפה כל מיני פירות יבשים ושאר מתוקים וארזתי הכל בתוך התורבה.
איזה מנהג מקסים זה וללא ספק מיוחד וכיפי!!
 
 
 
בנוסף לחגיגת הפירות היבשים הכנתי גם פאי טופי אגוזים:
המצרכים לקלתית:
חצי כוס+1 כף קמח
חצי כוס אבקת שקדים
חצי שקית (50 גר`) אבקת סוכר
מעט מלח
100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
1 כפית תמצית וניל
1 ביצה מספר 3 (קטנה).אם אין אפשר לטרוף ביצה אחת גדולה ולשים כמצחית הכמות.
 
הכנת הקלתית:
1. מעבדים במעבד מזון קמח,אבקת שקדים,אבקת סוכר,מלח וקוביות חמאה בלחיצות קצרות עד לקבלת תערובת פירורית.
2. מוסיפים את הביצה ומעבדים עד לקבלת כדור בצק.
אם הבצק יבש מעט ניתן להוסיף מעט חלב (1-2 כפות).
3. לעטוף את הבצק בניילון נצמד ולקרר כשעתיים במקרר.
4. לרדד את הבצק לעלה גדול שיכסה את התבנית כולל השוליים שלה ולהדק בתוך התבנית. להעביר למקפיא לרבע שעה ואז להוציא ולחורר את הבצק בעזרת מזלג.
5. להניח נייר אלומיניום על פני הבצק ומעליו לפזר בנדיבות משקולות לאפיה או קטניות יבשות כמו שעועית או חומוס.
אני שומרת את הקטניות בקופסא ומשתמשת בהן שוב ושוב למשימות האלה.
6. לאפות בחום של 170 מעלות כ15-20 דקות ואז להסיר את נייר האלומיניום והמשקולות ולאפות כ5-10 דקות נוספות עד לאפייה מלאה-שזוף יפה.
 
מצרכים למילוי:
1 וחצי כוסות סוכר
מיכל שמנת מתוקה
3 וחצי כוסות אגוזים קלויים ומלוחים
במידה והאגוזים אינם מומלחים יש להוסיף חצי כפית מלח.
 
להכנת המילוי:
1. במחבת טפלון גדולה שמים את הסוכר ומחממים על אש בינונית עד להווצרות קרמל. זה לוקח כמה דקות טובות אז להמתין בסבלנות ולא לפחד.
2. בינתיים מחממים בנפרד (בסיר או במיקרוגל) את השמנת המתוקה עד לסף רתיחה.
3. כשהקרמל חלק וללא גבישי סוכר בתוכו יש להוסיף את השמנת החמה ולערבב עד שהבועות נרגעות והתערובת אחידה.
אם נוצרים גושים של קרמל בשלב הזה יש להמיך את האש ולבשל עוד כמה דקות עד שהתערובת נהיית חלקה וללא גושים.
4. להוסיף את האגוזים (והמלח במידת הצורך) ולערבב עד שכל האגוזים מצופים בתערובת הטופי.
5. מעבירים את תערובת הטופי והאגוזים על הקלתית,מסדרים יפה יפה שהאגוזים יכסו את כל פני הבצק ומשאירים בטמפרטורת החדר להתקרר.
 
גירסת המיני:
 
הגירסא המלאה:
 
בתאבון!!
 
 
 
 
 
 
 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

23 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל הניק Mongar תפוס אלא אם צויין אחרת