00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

קופסת העוגיות של דודה מונגר

עוגיות חמאה וניליות במיוחד-לאחי באהבה

בכל פעם שאני מכינה עוגיות אחי הקטן טועם,נהנה אבל תמיד חוזר על אותו משפט: "מתי תכיני לי עוגיות חמאה?"
כאילו שבכל שאר העוגיות אין חמאה
משהו בפשטות שלהן הופך אותן לכיפיות ומתאימות תמיד לכוס קפה או כוס תה.
והפעם אמרתי שאם כבר אחי ביקש ואם אני מכינה אותן לכבודו-אז אוסיף מנה גדושה של וניל שאותו הוא מאד אוהב.
 
המצרכים:
200 גרם חמאה רכה
1 שקית (100 גרם) אבקת סוכר
3 כפיות תמצית וניל (אני משתמשת בסוג "לגעת באוכל" שמשלבת בתוכה גרגירי וניל אמיתיים)
2 כוסות+2 כפות קמח
1/4 כפית מלח
1/4 כוס שמנת מתוקה או חלב
 
ההכנה:
1. מעבדים במיקסר חמאה ואבקת סוכר עד לקבלת תערובת קרמית. מוסיפים תמצית וניל ומעבדים קצרות.
2. מוסיפים מחצית מכמות הקמח יחד עם המלח והשמנת ומעבדים למשחה חלקה. מוסיפים את יתרת הקמח ומעבדים עד לקבלת בצק אחיד.
3. מחלקים את הבצק ל3 ומכל שליש יוצרים גליל,עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקפים לשעה לפחות.
4. מוציאים מהמקפיא ומניחים בצד 15 דקות.
5. פורסים כל גליל לפרוסות בעובי 1/2 ס"מ בערך,לוקחים כמה פרוסות יחד וטובלים את השוליים בסוכר לבן או דמררה ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה ברווחים קטנים.
6. אופים ב170 מעלות כ10-12 דקות.
 
 
 
ממש אפשר לראות את נקודות הוניל העוגיות!
 
אופציות לוסריות שונות:
* לוותר על הוניל או להוריד לכמות של כפית אחת ולצפות את העוגיות בתערובת של סוכר לבן וקינמון.
* לוותר על הוניל ולהוסיף לבצק גרד מלימון אחד.
* להחליף 1/2 כוס קמח באבקת שקדים או אגוזים.
 
ניתן לשמור את הגלילים בהקפאה עד 3 חודשים כך שמאד נוח להכין מראש ולהוציא מהמקפיא,לפרוס ולאפות ברגע המתאים.
 
תנסו ותהנו!

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

13 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל הניק Mongar תפוס אלא אם צויין אחרת