00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

קופסת העוגיות של דודה מונגר

עוגיות פקאן וחמוציות-פשוט פשוט

כמה שאני אוהבת עוגיות שאפשר להכין כגליל ולפרוס.
זה גם נוח,גם מהיר הכנה וגם אפשר שמור במקפיא עד 3 חודשים.
זה פתרון מושלם לעוגיות טריות לאורחים מזדמנים (או שלא). טלפון אחד שמודיע על חברים או משפחה שבאים לבקר ואפשר לשלוף גליל מהמקפיא ותוך רבע שעה יש צלחת עוגיות טריות,ריחניות וטעימות.
לפני כמה שנים בחיפושי אחר מתכוני עוגיות נתקלתי במתכון של איילת הירשמן לעוגיות בדיוק כאלה-פשוטות ומאד טעימות-ממש ממכרות.
 
מצרכים:
1/2 כוס סוכר
2 כוסות+2 כפות קמח
200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
1 כפית תמצית וניל
1 חלמון
3/4 כוס פקאן קצוץ גס
1/2 כוס חמוציות
 
לציפוי:
1/2 כוס סוכר
 
ההכנה:
1. בקערת מיקסר שמים סוכר,קמח,חמאה,תמצית וניל וחלמון ומעבדים עד לקבלת תערובת פירורית.
2. מוסיפים את הפקאן והחמוציות ומערבבים עד לפיזור אחיד שלהם בבצק.
3. מחלקים את הבצק ל2 ומכל חצי יוצרים גליל.עוטפים כל גליל בניילון נצמד ומעבירים למקפיא לשעה לפחות.
4. מוציאים את הגלילים מהמקפיא ומניחים בצד ל10-15 דקות. בינתיים מכינים קערית עם סוכר (אפשר גם סוכר דמררה כמו שאני השתמשתי).
5. פורסים לפרוסות בעובי של 1/2-1 ס"מ. מצפים שוליה כל עוגיה בסוכר (הכי נוח לקחת כמה פרוסות יחד כשהן צמודות ולגלגל בסוכר ואז להפריד) ולסדר בתבנית עם רווחים קטנים.
6. אופים בחום של 170 מעלות כ10-12 דקות. העוגיות מזהיבות בשוליים ונשארות בהירות.
 
כמה פשוט-ככה טעים
תנסו ותהנו!!
 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

18 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל הניק Mongar תפוס אלא אם צויין אחרת