00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

קופסת העוגיות של דודה מונגר

מזל טוב אמאל`ה!!

לפני שבוע חגגנו לאמא יומולדת. הפעם החלטנו לא לצאת למסעדה אלא להביא את המסעדה הביתה.

אבא היה אחראי על המנה העיקרית-קדירה של בקר וירקות שורש.תפוחי אדמה,ארטישוק ירושלמי,גזר ועוד. יצא רך ומושלם!!

אחותי מיכל הייתה אחראית קינוח-הכינה טירמיסו מעולה!!

אני הכנתי למנה ראשונה קרפצ`יו,פוקאצ`ה,רוטב עגבניות ובלסמי,סלט פלפלים וגם כרובית אפויה.

 

לקרפצ`יו:

250 גרם פילה בקר פרוס דק דק דק(ביקשתי מהקצב)

1 חבילת רוקט

3 אגסים בשלים פרוסים דק דק

פרמזן מגורר

מלח ים אטלנטי (אין לו תחליף במקרה הזה...)

מעט שמן זית וחומץ בלסמי.

להכנה:

1. לפזר בשכבה אחת את פרוסות הבשר

2. לערבב בקערית מעט שמן זית וחומץ בלסמי ובעזרת מברשת לפזר בעדינות על הבשר.לזרות מעל הכל מלח.

3. לפזר מעל את עלי הרוקט,פרוסות האגסים,ופרמזן מגורר.

4. הכי הכי חשוב-להכין מיד לפני ההגשה.

 

 

לפוקאצ`ה:

את המתכון לקחתי מקרין גורן:

5 כוסות קמח

35 גרם שמרית (חצי שקית+כפית גדושה)

1 כף סוכר דמררה (במקור יש דבש)

1 וחצי +2 כפות מים פושרים

1/4 כוס שמן זית

2 כפיות מלח

ולזרות לפני האפיה-1/4 כוס שמן זית+מלח גס

ההכנה:

1. בקערת מיקסר עם וו לישה שמים קמח ושמרית ומעבררים מעט.

2. מוסיפים סוכר,מים ושמן ומעבדים עד לקבלת בצק.

3. מוסיפים מלח ומעבדים היטב כ10 דקות נוספותעד לקבלת בצק חלק,מבריק ודביק מעט. אני אוהבת לסיים את הלישה בשתים שלוש דקות של לישה ידנית.

4. מניחים את הבצק בקערה גדולה ומשומנת ומכסים את הבצק בניילון נצמד ומתפיחים עד להכפלת הנפח.

5. משטחים את הבצק על תבנית תנור מרופדת בנייר אפיה,מכסים שוב בניילון נצמד עד להכפלת הנפח.

6. לפני האפיה יוצרים גומות עמוקות עם האצבעות, מזרזפים שמן זית על כל הפוקאצ`ה, זורים מלח גס (אני השתמשתי במלח ים אטלנטי) וב3 ענפי רוזמרין שהנחתי על הבצק.

7. אופים בתנור מחומם ל180 מעלות כ25 דקות עד שהמאפה זהוב (גם בתחתית).

 

את הפוקאצ`ה הגשתי יחד עם קעריות של חומץ בלסמי ושמן זית.

בנוסף בישלתי עגבניות טריות מרוסקות יחד מלח,פלפל ומעט חומץ בלסמי. מבשלים על אש קטנה עד לצמצום.מגישים בקערית 2-3 כפות של הרוטב יחד עם שמן זית.טובלים את הפוקאצ`ה-השילוב מעולה!

 

 

לסלט הפלפלים:

5-6 פלפלים פרוסים לרצועות דקות

 שיני שום כתושות

מלח,פלפל

מעט שמן לטיגון

ההכנה:

1. לטגן את הפלפלים הפרוסים במעט שמן עד לריכוך והתחלת סימני חריכה,לכבות את האש.

2.להוסיף לפלפלים בעודם חמים (ככה ספיגת הטעמים הכי אפקטיבית) שום כתוש,מלח ופלפל.

הסלט הכי טעים אחרי שעמד מספר שעות לספיגת הטעמים ובטמפרטורת החדר.

 

לכרובית:

1 כרובית גדולה ויפה

1 כוס שמנת לבישול 10% שומן

5-6 כפות פרורי פנקו (פרורי לחם יפניים)

4 כפות פרמזן מגורר

ההכנה:

1.חותכים כרובית לפרחים ומבשלים במים רותחים כ- דקות עד לריכוך.צריך להזהר לא לבשל יותר מידי שלא יתפרקו.

2. מניחים את פרחי הכרובית על תבנית בשכבה אחת ושפוכים מעל את השמנת.זורים מעל מלח ופלפל.

3. בקערית מערבבים יחד את פרורי הפנקו ופרמזן מגורר ומפזרים באופן אחיד מעל הכרובית.

4. אופים בתנור מחומם מראש ל180 מעלות על מצב גריל למשך 15-20 דקות.

 

הכל יצא טעיםםםםםםםםם!!

היתה ארוחה נהדרת ששילבה אוכל טוב וחברותא משובחת!!

 

אמא יקרה לי יקרה!

מזל טוב ליום ההולדת!!

מאחלת לך רוב בריאות ושפע של שמחה ואושר!!

אוהבת המון-אורית

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

15 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל הניק Mongar תפוס אלא אם צויין אחרת