00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אוכל מכל הלב

מרק פטריות קטיפתי

מרק פטריות קטיפתי

 פטריות , משהו שלא בדיוק גדלנו עליו , משהו שהתגנב למטבחי בדלת האחורית  ככה לאט לאט. בשבילי פיטריות היו אלה המשומרות שבושלו ברוטב חום עם הרבה בצל וליוו את החומוס  של מסעדת המי ומי המיתולוגית . פטריות טריות לא נכנסו אלינו למטבח עד לעת האחרונה  שבה נחשפתי לטעמים המיוחדים של הפטריות  גם בסדנת גבינות הכבשים אצל ארז קורמובסקי  וגם בארוחת הפטריות במסעדת לה רלה ג`פה בחסות חוות תקוע .
 
 

תודה לחברתי רוני siam   על המחשבה המשותפת בהכנת המתכון.

 חומרים

2 סלסילת פטריות שמפיניון טריות

1 סלסילת פטריות פורטבלו טריות

1 סלסילת פטריות שי טאקי מיובשות

2 גבעולי כרישה

3 בצלים

3 שורש פטרוזיליה

6 שיני שום

עלי טימין טרי

1 שמנת לבישול

מלח

פלפל שחור

שמן זית

8 כוסות מים רותחים

 

הכנה

 להשרות את הפטריות המיובשות במים רותחים לחצי שעה , לאחר ההשריה לסחוט אותם ממי ההשריה ולקצוץ אותן  . מהפטריות הטריות להסיר את הרגלים ולקצוץ את הפטריות לרצועות או קוביות .

 לטגן בשמן זית את הבצל הקצוץ , גבעולי הכרישה ( רק החלק הלבן ) שפרסנו לטבעות ואת שורש  הפטרוזיליה שקצצנו דק . לטגן עד שהבצל נעשה שקוף ואז להוסיף את שיני השום הקצוצות ועלי הטימין שקצצנו דק ולערבב היטב .

להוסיף את הפיטריות הקצוצות לסיר ולהמשיך בטיגון תוך כדי ערבוב עוד כ2-3 דקות .

להוסיף את המים הרותחים לתבל במלח ופלפל שחור להביא לרתיחה ולהמשיך ולבשל כ 40 דקות  על אש נמוכה .

בשלב זה ריסקתי את  הפטריות במרק עד קבלת מרקם קטיפתי . מי שרוצה להרגיש יותר את הפטריות  יכול להימנע מהריסוק או לרסק חלקית .   להוסיף את השמנת ( לא חובה ) ולבשל עוד כ 10 דקות .
הוגש עם קוביות גבינת חלומי שטוגנה מעט בשמן זית .

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

34 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל baronm10 אלא אם צויין אחרת